Beogradski Voždovac u okviru 5. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kragujevca, ekipu Radničkog 1923.

Šef stručnog štaba ‘’zmajeva’’ Nebojša Jandrić ističe da su porazi poput onog u prethodnom kolu prilika da se nešto nauči i da veruje u svoj tim:

‘’Niko ne voli da izgubi, opet, porazi su sastavni deo igre i treba da budu lekcije iz kojih se uči. Takođe, treba biti svestan da je način na koji se gubi ili pobeđuje vema bitan. Odgovornost je kolektivna, ne pojedinačna. Posle četiri odigrane utakmice se naprvio presek, izvukli smo određene zaključke i sada pokušavamo na određeni način da podignemo nivo svesti, izazovemo reakciju koja će delovati na buduća izdanja, počevši od ovog koje sledi. Hladan tuš koji se dogodio bio je potreban svima, kako igračima, tako i meni kao treneru. Pokazalo se da neki segmenti igre, pristup i shvatanje uloga koje su nam dodeljene treba da budu na višem nivou, da se spozna značaj istih, ne samo za rezultat, već i za celokupan razvoj i napredovanje, kako tima, tako i pojedinaca. Niko nema taj luksuz da se opusti i pomisli da je proces učenja na vrhuncu, a kamoli završen. Narednu utakmicu ne bih stavljao u kontekst imperativa pobede, već samo kao novu šansu da se potvrđujemo i da kroz prethodno pomenute detalje svaki novi izazov shvatimo ozbiljnije, odgovornije i pobeđujemo u svakodnevnim malim utakmicama koje igramo na ličnom planu. Tako će i pobeda biti bliža. Ovo su sjajne stvari koje dodatno mobilišu ambiciozne ljude. Ovi mladi momci imaju vreme koje radi za njih, određene oscilacije su očekivane i uveren sam da će u petak biti vidljiva reakcija sa njihove stranem koja će nas dodatno približiti pozitivnom rezultatu, a nije upitno šta to znači kada se igra na ‘’krovu’’, uz maksimalan respekt ekipe Radničkog koja je pokazala da sa svima može da se nosi ravnopravno.’’

Meč 5. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Voždovca i Radničkog 1923 igra se u petak 05. avgusta 2022. godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: FK Voždovac