Niški Radnički u okviru 38. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bačke Palanke, ekipu OFK Bačka.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Aleksandar Stanković ističe da se i pred ovaj susret suočava sa velikim kadrovskim problemima, naročito u napadu, ali da se nada da će njegov tim uspeti da ostvari pobedu koja bi dala nadu da će se ostali rezultati poklopiti sa željama Nišlija:

’’Jako teška utakmica za nas zbog mnogo razloga. Nažalost, došli smo u situaciju da ne zavisimo sami od sebe kada je u pitanju opstanak u ligi. Moramo da sačuvamo mirnoću i koncentraciju, da ne lutamo mislima prema drugim stadionima i nečemu na šta ne možemo da utičemo, da pobedimo Bačku i odradimo naš deo posla, a onda da prizivamo sreću i molimo se bogu da nam se poklopi makar jedan rezultat na utakmicama naših konkurenata. Jako mi je žao što smo u ovoj poziciji, a na to su uticale neke neverovatne okolnosti. Na nekoliko naših poslednjih mečeva najbolji pojedinci bili su golmani protivničkih timova. Protiv Zlatibora smo u subotu propustili veliki broj stopostotnih šansi, a ponovo se osetilo to što u timu nemamo klasičnog napadača, koji bi te situacije svakako znao da realizuje. To je što je njihov golman Čupić odbranio je zaista neverovatno. Ja i moj stručni štab smo ovde tek nešto više od mesec dana. Uspeli smo u nekoj nameri da stabilizujemo tim, nemamo nijedan poraz, ali smo odigrali previše remija bez golova i sticajem raznih okolnosti smo sada u teškoj situaciji. Nije lako, ali moramo da budemo pozitivni, da se borimo, da savladamo rivala koji će doći rasterećen i da odradimo naš zadatak. A da li će to biti dovoljno, ostaje da se vidi i da se nadamo. Nemamo klasičnog centarfora, a sada su nam povređena i dvojica igrača koji mogu makar prinudno da igraju na toj poziciji. Marković je već dugo van stroja, a u Užicu se povredio Kasalica, pa neće moći da nam pomogne. Dobra stvar je što se vraća Gavrić, nakon što je odradio suspenziju zbog žutih kartona. Izvešćemo najjači mogući sastav i daćemo sve od sebe da što pre obezbedimo tri boda u ovom susretu.’’

Meč 38. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Bačke igra se u sredu 19. maja 2021. godine, sa početkom u 18:30 časova.

FOTO: FK Radnički Niš