Milanovački Metalac u okviru 31. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Radnika.

Šef stručnog štaba gostiju Žarko Lazetić ističe da od igrača očekuje da ne ponove greške iz prethodnog kola, da fokusiranost bude na najvišem nivou:

’’Dočekuje nas jako dobra ekipa koja je, uz Zvezdu i Partizan, u najboljoj formi ove polusezone. Postigli su izvanredne rezultate, ušli u polufinale Kupa Srbije, kod kuće pobedili skoro sve. Čvrsti su, organizovani, sa odličnim stručnim štabom koji zna šta hoće. Takmičarska su ekipa koja igra na rezultat. To je utakmica koju u ovom trenutku ne bismo želeli, ali ne može da se bira. Sa svima mora da se igra i moraćemo da izađemo na teren ambiciozni, da se fokusiramo na sebe i na intenzitet, da sprovedemo sve sa treninga i onda vidimo za koji će nam rezultat to biti dovoljno. Nekako sve izgleda lošije kad se izgubi, nego kad se pobedi, to je normalno. Sigurno da atmosfera nije sada kao kad se pobeđuje, ali na nama je da to ispravimo već od prve sledeće utakmice. Porazi nas navode na to da se preispitujemo, da vidimo gde smo i šta smo. Od solidne ekipe Javora izgubili smo svojim greškama, pružili jedno od lošijih prvih poluvremena u sezoni uopšte. Time smo se detaljno bavili, pokušali da nađemo uzroke. Biće i nekih posledica toga već u ponedeljak, jer ispravljamo to što smo propustili. Hoćemo da u svim sledećim mečevima, što se tiče intenziteta, energije, svega onoga po čemu smo prepoznatljivi, budemo onakvi kakvi smo bili tokom najvećeg dela sezone. Nismo mi na toj utakmici bili užasno loši, niti nas je protivnik naročito ugrožavao. Sami sebi smo dali dva gola, jednostavno nismo bili onakvi kakvi smo navikli da budemo, i to rešavamo. Koliko ćemo uspeti, sama utakmica protiv Radnika će pokazati.’’

Meč 31. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radnika i Metalca igra se u ponedeljak 12. aprila 2021. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Metalac