Ekipa Crvene zvezde u okviru 19. kola Linglong Tire Suer lige Srbije gostuje u Gornjem Milanovcu gde će odmeriti snage sa ekipom Metalca.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da njegov tim ima i snage i volje da jesenju polusezonu završi novom pobedom, bez obzira na to što je Metalac kvalitetna ekipa u usponu forme:

’’Imamo i rotaciju i snagu i želju i volju da privedemo polusezonu kraju na pravi način. Prošli smo u šesnaestinu finala Lige Evrope, sutra završavamo prvenstvo za ovu godinu, u petak ćemo nadam se proći dalje i u Kupu Srbije. To su tri fronta na koja ciljamo ove godine i moramo imati snage za obe utakmice. Metalac je tim koji stalno želi da igra fudbal, na čelu sa trenerom Lazetićem. I kada su gubili kod kuće, uspevali su da preokrenu rezultat, ali i kada su imali prednost, protivnici su ih stizali. Ne odustaju od svog stila, ali mi ćemo probati da zabeležimo pobedu i osvojimo nova tri boda. Potrudićemo se da im oduzmemo sve kvalitete koji imaju, ali je primetno da oni igraju bolje iz meča u meč. Imaju vremena za treninge i uigravanje, i to je prednost svih ekipa koje igraju protiv Crvene zvezde. Mi nemamo vremena za to, kod nas je raspored četvrtak-nedelja i samo razmišljamo o utakmicama i oporavku. S druge strane, oni imaju po nedelju dana da se spremaju, međutim, navikli su igrači koje treniram na to i smatram, bez potcenjivanja, da nam je dovoljan i jedan dan da oduzmemo protivniku ono što rade najbolje, te da implementiramo našu igru. Što se tiče toga da li će momci koji su ponikli u Partizanu imati motiv više protiv nas u meču, ne znam, verovatno hoće, nevezano za to gde su fudbalski stasali, generalno, svako želi da se dokaže protiv Crvene zvezde. Ipak, mi Idemo po pobedu i o drugom rezultatu ne razmišljamo.’’

Meč 19.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Metalca i Crvene zvezde igra se u sredu 16. decembra 2020. godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda