Stanković: Na pobedu od prvog minuta, znam da će nam biti teško

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 701

Beogradska Crvena zvezda u okviru 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Užicu gde će odmeriti snage sa ekipom Zlatibora.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da neće mioći da računa na šestoricu bitnih prvotimaca, da je potrošnja igrača velika, ali da ne traži alibi i da igrači koji izađu na teren znaju šta im je činiti:

’’Ekipa Zlatibora nas je prošli put ozbiljno namučila, iako smo mi imali posed i dosta šansi koje nismo iskoristili. Fudbal je takav, oni su dva puta šutirali i pogodili naš gol. Dobro smo se namučili kako bismo preokrenuli rezultat i sigurno je da ćemo ući u utakmicu na isti način kao i ovde u Beogradu. Idemo na pobedu od prvog minuta, znam da će nam biti teško. Mi smo profesionalci, umor je prisutan, ali svaka utakmica je novi izazov i moramo ići u nove pobede i uvek ću početi sa najboljim mogućim sastavom. Protiv Zlatibora neće nastupiti Ivanić, Rodić, Ben, Pavkov, Gavrić i Katai. To je šest veoma bitnih fudbalera, plus momci koji su se potrošili protiv Hofenhajma. Videćemo, imamo trening na kom ćemo namestiti ekipu za Zlatibor. Potrošili smo se posle evropske utakmice, zdravstveni bilten nije sjajan, imamo problema, ali i dalje stojim iza svojih reči. Ne tražim alibi i ko god da izađe na teren zna šta je imperativ. Videćemo kako ćemo igrati. Možda to budu dva špica, možda tri. Moramo videti ko se kako oseća, pa ćemo onda i "napraviti" ekipu. Kada ste u Crvenoj zvezdi ne birate ciljeve, bitno je naravno da se bude prvi na tabeli, da na sva tri fronta pokažete maksimum. Mislim da smo na dobrom putu, u svaku utakmicu ulazimo maksimalno i znali smo šta treba da radimo. Uspeh ide na čast momcima, jer smo krenuli od jula, imamo mnogo utakmica u nogama. Put je sam po sebi težak, igra se mnogo, po osam-devet mečeva u mesec dana. Nije lako igrati u Zvezdi zato što stalno moraš da se dokazuješ iz meča u meč i nikad nije kraj, što se meni sviđa.’’

Meč 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Zlatibora i Crvene zvezde igra se u nedelju 06. novembra 2020. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Crvena zvezda

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte