Ekipa Crvene zvezde u okviru 27.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje na Banjici gde će odmeriti snage sa gradskim rivalom, ekipom Rada.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da njegova ekipa mora da igra strpljivo i da će samo tako već ovog vikenda slaviti titulu:

’’Već dve nedelje se spremamo za meč sa Radom, svesni smo šta bi pobeda u tom susretu značila za Crvenu zvezdu. Kada kažem da radimo na sebi, to znači i da kontrolišemo pritisak. Pokušavam da objasnim igračima da važne utakmice zavise od samokontrole. Ne treba da ulazimo u konfuziju i da brzamo, već da poštujemo ono što smo dogovorili. Biće želje da se meč što pre završi kako bi se došlo do cilja, ali što budemo strpljiviji bićemo bliži tituli. Pre uvođenja Vanrednog stanja, pokazivali smo zavidan nivo igre i kondicije. Trenutno smo na zadovoljavajućem nivou. Odigrali smo dve prijateljske, odnosno da budem precizniji familijarne utakmice i to su bili dobri testovi za nas, ali takmičenje je takmičenje. Utakmica za bodove je nešto drugo, ali mislim da ćemo biti na visini zadatka. Siguran sam da ćemo snažno i odlučno ući u meč. Došao sam u Zvezdu u momentu kada je imala 11 bodova prednosti u odnosu na prvog sledećeg rivala. Ukoliko se uzme titula sutra, a nadam se da hoće, ona pripada igračima, navijačima i Vladanu Milojeviću. Naravno da je prihvatam i ja. Ušao sam u proces koji će da traje dugo, ali dobro je ako sve to započnemo osvajanjem titule. Voleo bih da igramo pred navijačima, jer bi to značilo da smo pobedili virus. Biće dobro ako tako bude, siguran sam da bi to bio pravi praznik fudbala, ali o tom potom.’’

Meč 27.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Rada i Crvene zvezde igra se u petak 29.maja 2020.godine, sa početkom u 19:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda