Novosadski Proleter u okviru 7.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Inđiji gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom.

Gosti su u prethodnom kolu poraženi u gradskom derbiju, a sada ih čeka neugodno gostovanje u Inđiji. Šef stručnog štaba Milić Ćurčić ističe da je poraz zaboravljen i da je sada sve podređeno osvajanju sva tri boda u predstojećem duelu:

’’Zadovoljan sam igrom u gradskom derbiju, pobedio je srećniji tim. Imali smo svoje prilike, nismo ih realizovali. Kao i u većini utakmica koje smo izgubili nedostajao nam je završni pas i realizacija. Jednostavno stvaramo šanse, ali ne dajemo golove. Uzrok tome je sigurno evidentna nervoza, igrači moraju biti smireniji. Ostaje žal, poraz je bolan, ali nema vremena za jadikovanje, okrećemo se meču sa Inđijom. Sve u klubu posvećeno je današnjoj utakmici. Inđijci igraju specifičan fudbal, žele da se nadigravaju, opasni su iz prekida. To je što smo kroz opsežne analize uočili, težak ali ne i nepremostiv rival. Ono što ih posebno krasi jeste jak kolektiv, dugo igraju zajedno, a nakon ulaska u Super ligu nadogradili su ekipu sa nekoliko  iskusnih igrača.  Znamo šta nam je činiti. Momci su odlično radili, svesni da je utakmica možda i najvažnija ove jeseni, jer bi trojkom koju od srca svi želimo dočekali pauzu. Nadam se da će igrači koji dobiju šansu pružiti maksimum, da konačno prekinemo neugodan niz.’’

Meč 7.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Inđije i Proletera igra se danas, u nedelju 01.septembra 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.