B.Topola: Ekipa TSC-a započela pripreme za prvu superligašku sezonu

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 1263

Nakon tronedeljne pauze ponovo je radno u Bačkoj Topoli gde je ekipa TSC-a započela pripreme za prvu superligašku sezonu.

U četvrtak je na terenima Akademije fudbala u Bačkoj Topoli izvršena prozivka igrača i započele su pripreme ekipe TSC-a  za takmičenje u okviru Super lige Srbije. Šef stručnog štaba Topolčana Zoltan Sabo, sa pomoćnicima Mirkom Jovanovićem, Veselinom Sekulovićem, Fagarom Silađijem i Dragišom Golubovićem, na raspolaganju je imao 25 prvotimaca. Prethodno se fudbalerima obratio generalni direktor kluba, Sabolč Palađi, koji im je poželeo sreću i dobro zdravlje i izneo svoja očekivanja.


Šef stručnog štaba Zoltan Sabo istakao je da je prvenstveni cilj kluba da u prvoj sezoni sačuva superligaški status, a onda izneo i planove vezane za pripreme i prelazni rok:

’’Naš prevashodni cilj u novom okruženju je da sačuvamo superligaški status, ali ako nam se ukaže prilika, borićemo se i za  mesto u gornjem domu.  Već na prvom treningu radilo se ozbiljno, vremena i nema puno, jer  novo prvenstvo počinje za šest nedelja. Moramo prvenstvo sačekati spremni, već ove nedelje ćemo pojačavati ritam. Prve dve nedelje radićemo na našim terenima , a onda 20. juna odlazimo u Austriju.  Naravno, biće i promena u igračkom kadru, za sada su nam se pridružili Srđan Grabež (Bačka Palanka), Goran Antunić (Jermenija), Antal Barna (Čikserada) i iskusni Janko Tumbasović (Mladosti iz Lučana). U potrazi smo za još jednim napadačem. Polako kompletiramo spisak igrača, a  do odlaska na pripreme biće jasnija situacija. Najvažnije da smo zadržali okosnicu tima koji je izneo prethodno prvenstvo i koje je izborio dugo čekani ulazak u Super ligu.


Sa prvog treninga opravdano su izostali Vladimir Branković i novajlija Janko Tumbasović. Prvu proveru ekipa TSC-a će imati 15.juna kada će se sastati sa ekipom Spartakom u Subotici.

Pogledajte klupski izveštaj sa početka priprema:

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte