Derbi meč poslednjeg 37.kola Super lige Srbije igra se na beogradskoj Banjici gde domaći Rad dočekuje gradskog rivala, ekipu Zemuna. Rivalstvo ova dva kluba je dobro poznato, a ovoga puta ulog je veliki, opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Domaći tim je ove sezone ostvario sedam pobeda, uz jedanaest remija i osamnaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzima 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz jedanaest remija i devetnaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 15.mesto na tabeli. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Zemunu kada je istoimena ekipa slavila rezultatom 1:0, a drugi put na Banjici kada su ekipe podelile bodove nakon rezultata 2:2.


FOTO: fkrad.rs

Prvotimac ''građevinara'' Milan Perendija je u izjavi za medije pred ovaj meč istakao da njegov tim čeka najbitniji duel sezone:

‘’Izguraćemo meč kao i svaki drugi u plej-autu, igraćemo pošteno pa šta bude. Baziramo se na naš kvalitet, ne previse na rivala. Utakmica sa Zemunom biće najbolji i najbitniji duel sezone, kao finale Lige šampiona, jer donosi sve. I bod bi mogao da nam bude dovoljan, ali nikada niste sigurni kako će se meč okončati. Zato ćemo od prvog minuta ići na pobedu.’’


FOTO: fkrad.rs

Šef stručnog štaba zeleno-plavih Radimir Koković istakao je da samo osvajanje sva tri boda ostavlja njegov tim u elitnom rangu:

‘’Maksimalno respektujemo ekipu Rada, osvojili su najviše bodova u plej-autu. Domaćin ima iskusan tim, a neki igrači zaslužuju da igraju u jakim inostranim ligama i mnogo bolji plasman. U znatno su povoljnijem položaju od nas, ali učinićemo sve da prezentujemo dostojno dres Zemuna I pokušamo da ostanemo u Super ligi. Nema predaje, drago mi je što smo rezultatima u finišu sezone uopšte došli u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini. I dalje smo u lošijoj poziciji od protivnika, ali u ovakvim mečevima se rađaju veliki asovi. Verujem u moje igrače i znam da su spremni da ostave srce na terenu. Izlazimo u najjačem sastavu, što je još jedan od razloga da dođemo do povoljnog učinka, a to je pobeda. Očekujem veliku posetu, igrati pred punim stadionom je san svakog igrača.’’

Derbi susret 37.kola Super lige Srbije između Rada i Zemuna igra se danas, u nedelju 19.maja 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: fkrad.rs