Subotički Spartak u okviru 33.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bačke Palanke ekipu OFK Bačka. Svesni su da ih čeka težak posao protiv motivisanog rivala koji se grčevito bori za opstanak, ali je cilj ‘’golubova’’ nastavak serije pozitivnih rezultata.

Domaći tim je ove sezone ostvario jedanaest pobeda, uz devet remija i dvanaest poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzima 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Zemuna, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz devet remija i sedamnaest poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 2:2. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Bačkoj Palanci kada je ekipa OFK Bačka slavila rezultatom 2:1, a drugi put u Kuli kada je ekipa Spartaka slavila rezultatom 3:0.

Šef stručnog štaba ‘’golubova’’ Predrag Rogan istakao je da očekuje još jednu tešku utakmicu, ali i pozitivan rezultat svog tima:

‘’Bačka je u protekla dva kola plej auta pokazala da je kvalitetna ekipa odigravši u Surdulici 1:1, dok je protiv Mačve vodila sa 2:0 i nesrećno pred kraj utakmice primila dva gola. Trener Govedarica je preneo svoj mentalitet na ekipu koja je fizički snažna, sa par izuzetnih pojedinaca. Međutim, mi ne želimo da stanemo već da nastavimo da pišemo lepe stranice istorije ovog kluba. U seriji smo od osam utakmica bez poraza, od kojih u poslednjih pet nismo primili gol. Ovi momci zaslužuju da navijači dođu u što većem broju i da ih podrže. Uz maksimalan respekt prema Bačkoj, koja nije u zavidnoj situaciji, očekujem dobar rezultat u sutrašnjem meču.’’ 

Meč 33.kola Super lige Srbije između Spartaka i OFK Bačka igra se danas, u četvrtak 25.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkspartak.com