Ekipa Zemuna u okviru 30.kola Super lige Srbije gostuje u Kruševcu gde će odmeriti snage sa ekipom Napretka. U borbi za opstanak svaki meč je šansa da se poboljša bodovni saldo, pa treba očekivati snažan otpor gostiju.

Domaći tim je ove sezone ostvario devet pobeda, uz jedanaest remija i devet poraza, pa sa 38 bodova na svom kontu trenutno zauzima 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Mladosti, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili samo tri pobede, uz devet remija i sedamnaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Spartaka,a rezultat je bio 0:2. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Zemunu ekipa Napretka je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:2 (0:0)

Šef stručnog štaba zeleno-plavih Dejan Đurđević istakao je da atmosfera u timu, nakon poraza u prethodnom kolu, nije zavidna. Ipak, on veruje da se sa ovog gostovanja mogu vratiti sa sva tri boda:

‘’Posle jednog ovakvog poraza kod kuće naravno da nije lako. Atmosfera nije zavidna, ali to će moći da se ispravi jedino sledećom borbom u novoj utakmici. U ovom slučaju dobro je što naredni meč dolazi brzo. Moramo da se "pobijemo" sa njima pred plej-aut. Napredak je dobar tim i osokoljen, pošto je seriju loših rezultata prekinuo pobedom protiv Partizana, što nama ne polazi za rukom. Spremni smo da se potrošimo u Кruševcu i budemo karakterno bolji nego protiv Spartaka. Tada je jedan primljen gol promenio sve dobro i izmenio njihov identitet na terenu. Praktično su se predali u tim momentima, a na kraju rutinski slavili. Imamo dosta problema i povreda. Nemanja Vučić i Luka Sinđić neće igrati zbog kartona, Nemanja Tomić je obnovio povredu, dok zbog problema sa povredama ne mogu da računam ni na Mihaila Milutinovića, Borislava Terzića i Vasilija Janjića. Dobra stvar je što se otvara mesto da neko od drugih igrača zasija. Duel sa Napretkom je poslednja šansa da poboljšamo bodovni saldo pred deljenje, a nakon što se prepolovi učinak svi smo blizu u donjem delu. Mi već odavno ne smemo ništa da čekamo i situacija u kojoj se nalazimo nije ništa novo. Igrači treba da prelome psihološku barijeru u glavi i moramo da pobedimo. Igrči su moralno poljuljani. Ja se nikada ne predajem i borac sam do kraja.’’

Meč 30.kola Super lige Srbije između Napretka i Zemuna igra se danas, u nedelju 07.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkzemun.rs