Od petka do nedelje na programu su svi mečevi 28.kola Super lige Srbije u takmičarskoj sezoni 2018/19. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos tri izuzetno zanimljiva susreta, i to: Proleter – OFK Bačka, Crvena zvezda – Mačva i Napredak – Partizan.

PROLETER – OFK BAČKA (petak 29.mart, 18:00 časova, TV Arena sport 1)

Prvi meč 28.kola Super lige Srbije igra se u petak u Novom Sadu gde ekipa Proletera dočekuje goste iz Bačke Palanke, ekipu OFK Bačka. Novosađani pokušavaju da sačuvaju mesto koje vodi u plej-of, dok se gosti bore za opstanak, pa treba očekivati veliku borbu za bodove. Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz deset remija i devet poraza, pa sa 34 boda na svom kontu trenutno zauzima 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz sedam remija i četrnaest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini ubedljivo savladali ekipu Dinama iz Vranja, a rezultat je bio 5:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Bačkoj Palanci ekipa Proletera je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:1 (0:1). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport, sa početkom u 18:00 časova.

CRVENA ZVEZDA – MAČVA (subota 30.mart, 19:00 časova, TV Arena sport 3)

Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 28.kola Super lige Srbije u subotu na svom stadionu dočekuje goste iz Šapca, ekipu Mačve. Crveno-beli imaju ulogu apsolutnog favorita u ovom susretu, a sve osim njihovog trijumfa bilo bi prvorazredno iznenađenje. Domaći tim je ove sezone neporažen, uz dvadeset i četiri pobede i tri remija, pa sa 75 bodova na svom kontu trenutno zauzima 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Rada, a rezultat je bio 0:3. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz sedam remija i dvanaest poraza, pa sa 31 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Proletera, a rezultat je bio 2:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Šapcu ekipa Crvene zvezde je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:2 (0:1). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport, sa početkom u 19:00 časova.

NAPREDAK – PARTIZAN (nedelja 31.mart, 17:00 časova, TV Arena sport 1)

Derbi meč 28.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Kruševcu gde domaća ekipa Napretka dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Kruševljani su daleko od željene forme, pokazuju to prolećni rezultati, ali su tokom prethodnih sezona pokazali da umeju da iznenade ’’večite’’. Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz jedanaest remija i osam poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili četrnaest pobeda, uz devet remija i četiri poraza, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 1:3. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Humskoj završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1 (1:0). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport, sa početkom u 17:00 časova.