Šabačka Mačva u okviru 24.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Rada. Nema sumnje da će Šapčani pred svojim navijačima dati sve od sebe da se revanširaju ‘’građevinarima’’ za poraz u prvom delu šampionata.

Domaći tim je ove sezone ostvario 6 pobeda, uz 5 remija i 12 poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzima 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu u Zemunu su podelili bodove sa istoimenom ekipom, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili 4 pobeda, uz 6 remija i 13 poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu podelili su na svom stadionu bodove sa ekipom vranjskog Dinama, a rezultat je bio 1:1 (1:0). Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Beogradu završen je pobedom ekipe Rada, a rezultat je bio 1:0 (0:0).

Šef stručnog štaba šabačkog tima Darko Tešović istakao je u svom obraćanju predstavnicima medija pred ovaj susret da je za njegov tim izuzetno važno da u duelu sa ’’građevinarima’’ osvoji sva tri boda:

’’Utakmica sa ekipom Rada nam je veoma bitna, jer želimo da se pomeramo ka sredini tabele. Ali, susret pred nama bitan je i za Rad koji pokušava da se iščupa iz donjeg dela tabele. Imaju dosta dobrih i kvalitetnih igrača, neke i poznajem iz ranijeg perioda, tako da je protivnička ekipa spoj iskustva i mladosti i sigurno neće doći u Šabac da se predaju. Moji momci su vrlo svesni situacije, da bi nam ova pobeda donela mnogo, kako bi se polako priključili gornjem delu. Iako je to mnogima nestvarno, mi verujemo da to možemo. S druge strane, igramo pred našom publikom, u dobrom večernjem terminu pod reflektorima, uz povoljne vremenske uslove, uz kamere Arene i sigurno ne postoje lepši motivi za igrače nego kada igraju pod tim uslovima. Želeo bih zato da pozovem i navijače da dođu u što većem broju i da podrže ove momke, jer im je to sada zaista potrebno. Pobeda bi nam donela dosta i na motivacionom planu za narednu utakmicu u sredu kada ponovo igramo na svom terenu sa ekipom Dinama.’’

Meč 24.kola Super lige Srbije između Mačve i Rada igra se danas, u petak 01.marta 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom program TV Arena sport.

FOTO: fkmacva.com