Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, od danas se priprema za prolećni nastavak borbe za ’’duplu krunu’’, a stručni štab na raspolaganju ima veliki broj igrača.

Fudbaleri Crvene zvezde započeli su zimske pripreme, a neposredno pre prvog treninga u 2019.godini šef stručnog štaba Vladan Milojević održao je prozivku igrača i zvanično se obratio medijima. Po povratku na Marakanu, strateg šampiona Srbije sumirao je plan priprema:

’’U subotu završavamo sa lekarskim pregledima, a u Termama Čatež predviđen je početak intenzivnog rada i taktičke pripreme ekipe. Potom slede dve nedelje rada u Turskoj, gde ćemo se fokusirati na uigravanje ekipe kroz prijateljske utakmice. Očekivanja od proleća su velika, želja je dupla kruna, odnosno trofeji u Super ligi i Kupu Srbije. Uspešna jesen nam je podstrek da radimo još napornije i daćemo sve od sebe da dođemo do zacrtanih ciljeva.’’


FOTO: Facebook/FK Crvenazvezda

FOTO: Facebook/FK Crvenazvezda

FOTO: Facebook/FK Crvenazvezda

On se potom osvrnuo na činjenicu da crveno-beli pripreme počinju sa velikim brojem igrača, kao i na planove vezane za prelazni rok:

’’U ovom trenutku imamo dosta igrača koji se vraćaju sa pozajmica, priključeni su i omladinci, nemam problem sa brojem igrača koji će ići u Sloveniju, ali ćemo sigurno revidirati spisak, naročito pred put u Tursku. Prelazni rok je živa stvar i treba biti oprezan. Klub je ostavio prostor po pitanju konačnog spiska, ali sve to je deo posla i uobičajena situacija tokom priprema. Ono što smo želeli smo i ostvarili, doveli pojačanja na potrebnim pozicijama, ali ne treba gledati samo trenutno već i misliti unapred, ukoliko se pojavi na tržištu interesantan igrač sigurno ćemo reagovati, ali sam veoma zadovoljan kako gospodin Mitar Mrkela vodi svoj deo posla. Poznato je kako klub funkcioniše i dobro je što bar 90 odsto tima imamo na okupu. Sigurno nećemo reći ne za kvalitetne igrače, ali ono što je bitno je da steknemo uvid u raspoložive snage, a prvi put od svog dolaska mogu da kažem da je veliki procenat igrača ostao, zbog čega sam veoma zadovoljan. Ponovio sam mnogo puta, najsrećniji ću biti kad se završi prelazni rok, jer ću tada znati konačan spisak igrača na koje mogu da računam.’’


FOTO: Facebook/FK Crvenazvezda

FOTO: Facebook/FK Crvenazvezda

Generalni direktor Crvene zvezde, gospodin Zvezdan Terzić, osvrnuo se tokom svog obraćanja na prolećne ambicije kluba, kao i aktuelne priče o transferima:

’’Pozdravili smo igrače, poželeli i m zdravlja i sreće i i istakli da cu ciljevi isti. Zvezda je kroz istoriju nametnula visoka očekivanja. Nadamo se da ćemo posle 12 godina osvojiti duplu krunu. Imamo 15 bodova prednosti, ali to nam ne dozvoljava opuštanje, posle podele bodova razlika će se svesti na sedam ili osam. Razmišljamo dugoročno, planiramo novu borbu za Ligu špampiona i sad formiramo tim za jesen. Već smo naglasili da neće biti transfera tokom leta i plan je da do nastavka sezone formiramo tim za praktično celu godinu. Degenek ima fantastičnu ponudu iz Saudijske Arabije. Razgovarali smo, blizu je da prelomi i prihvati, ali je u ovom momentu fokusiran na Kup Azije. Sve ide u dobrom pravcu, a dolazak Milunovića bio je jasan znak da će jedan od štoperta napustiti ekipu, a ako Degenek ode onda će sigurno Savić ostati. Imamo mogućnost kombinovanja, Stojković je sposoban da igra štopera. Najviše ponuda imali smo za Marina, Bena, Boaćija i Borjana, ali su one odbijene. Nemamo potrebu da prodajemo igrače, stiže rata za Pešića, a prodaja Degeneka zatvorila bi finansijsku konstrukciju. Klub živi od prodaje igrača, ali je blizu dan kada nećemo morati da prodajemo fudbalere kako bismo opstali. Ostaje da se razreši situacija sa Melegom i Jevtovićem, a postoji i mogućnost da Rodić bude prodat. Za levog beka postoji interesovanje, a nema dileme da je Aleksa Terzić fudbaler koji ima potencijal da zauzme Rodićevo mesto. Kad je u pitanju Jirka, sve je izvesnije da će ostati sa prvim timom, odnosno da neće ići na novu pozajmnicu.’’

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević će u narednom periodu moći da računa na sledeće igrače: Milan Borjan, Zoran Popović, Nemanja Supić, Aleksandar Stanković, Miloš Gordić, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Rašid Sumaila, Miloš Vulić, Miloš Degenek, Srđan Babić, Milan Rodić, Stefan Hajdin, Aleksa Terzić, Nemanja Milunović, Ze Markos, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Nenad Milijaš, Dejan Meleg, Lorenco Ebisilio, Veljko Nikolić, El Fardu Ben, Marko Marin, Slavoljub Srnić, Stefan Cvetković, Erik Jirka,  Goran Čaušić, Milan Jevtović, Veljko Simić, Nikola Stojiljković, Dejan Joveljić, Milan Pavkov, Kafu, Ričmond Boaći.


FOTO:crvenazvezdafk.com

FOTO:crvenazvezdafk.com

FOTO:crvenazvezdafk.com

Ekspedicija crveno-belih će se 14.januara uputiti u Sloveniju, a u Termama Čatež će ostati do 23.januara. Posle novog kratkog boravka u Beogradu crveno-beli će se na dve nedelje preseliti u Antaliju. U Turskoj se očekuje odigravanje pet kontrolnih mečeva, a rivali će biti sledeće ekipe: Vaker Northauzen (28.januar), Austrija (30.januar), Ludogorac (2.februar), Rabotnički (5.februar) i Maribor (8.februar).

Pogledajte video priloge FK Crvena zvezda sa ovog događaja: