Najbolji igrač 14.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Aleksa Vukanović, trostruki strelac za ekipu Napretka u pobedi nad ekipom Mladosti u Kruševcu.

Odigrano je još jedno kolo šampionata i ponovo smo imali priliku da ispratimo nekoliko izuzetno zanimljivih duela. Najveću pažnju sigurno je privukao duel Čukaričkog i Partizana završen nerešenim rezultatom, a bodove su podelile i ekipe Spartaka i Zemuna. Jedini trijumf u gostima ostvarila je ekipa Proletera koja je bila bolja od Dinama u Surdulici. Na domaćem terenu slavile su ekipe Voždovca, Crvene zvezde, Vojvodine, Radničkog i Napretka koje su bile bolje od Rada, OFK Bačka, Radnika, Mačve i Mladosti. Kruševljani su igrali sjajno u duelu sa izuzetno kvalitetnim Lučancima, meč je završen rezultatom 4:1(2:1), a meč je obeležio het-trik raspucanog Alekse Vukanovića. Najbolji igrač ’’čarapana’’ bio je nerešiva emnigma za odbranu gostujućeg tima, pokazao je izuzetno zalaganje, a prelepim golovima pokazao je još jednom i sav svoj raskošni talenat. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola.

Početak meča u Kruševcu nije nagoveštavao rezultatski epilog koji je usledio, jer su nakon nekoliko povoljnih prilika gosti stigli do ranog vođstva pogotkom Janka Tumbasevića u 10.minutu susreta. Nije se dugo čekalo na izjednačenje koje je usledilo već u 22.minutu, a strelac je bio Aleksa Vukanović. Nakon akcije Nikole Boranijaševića po desnoj strani napadač ’’čarapana’’ je prihvatio loptu i iz gotovo ’’mrtvog’’ ugla majstorski matirao golmana gostiju Dragana Rosića. Samo nekoliko minuta kasnije, u 26.minutu susreta, domaći tim je preokrenuo rezultat. Nakon slobodnog udarca sa desne strane koji je izveo Đuro Zec lopta je stigla do Alekse Vukanovića koji je sa ivice peterca glavom zatresao mrežu Lučanaca. Drugo poluvreme nastavljeno je u istom ritmu, a Kruševljani su u 57.minutu stigli i do trećeg pogotka. Nakon ubacivanja sa leve strane lopta je stigla do Ibrahima Ndiajea, on je glavom loptu poslao na ivicu peterca, a Marko Marinković je glavom zakucao loptu u mrežu gostiju. Konačan rezultat postavio je svojim trećim pogotkom Aleksa Vukanović u 76.minutu susreta, nakon prelepog i više nego preciznog udarca sa nekih petnaesteak metara.


FOTO: fknapredak.rs

Aleksa Vukanović (26) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog krilnog napadača, a pre dolaska u Kruševac (jul 2016) nastupao je za ČSK Čelarevo i OFK Bačka. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 14 superligaških nastupa uz 9 postignutih pogodaka, čime čvrsto drži prvo mesto na listi strelaca.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: