Ivanjički Javor Matis u okviru 31. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Subotici gde će odmeriti snage sa ekipom Spartaka Ždrepčeve krvi.

Šef stručnog štaba Radovan Ćurčić nada se pozitivnim rezultatima u plej-aut fazi takmičenja i naglašava da je psihološka priprema jako važna:

’’Kada je krenulo prvenstvo i razmišljali smo o bodovnom saldu koji smo i ostvarili. Kada bi se sada prvenstvo završilo rekli bismo da to nije loše, čak je i dobro. U ovoj sezoni smo osvojili 31 bod, imali transfer tri igrača, imamo interesovanje za neke mlade igrače. Pomak i prosperitet su uočljivi, naš rad je dao neke rezultate. Da li su ti rezultati dovoljni da da ostanemo u ligi, pokazaće plej-aut. To je sasvim drugačije takmičenje od ovoga što smo do sada igrali, jer su to dueli protiv ekipa sa kojima se borimo za opstanak. I psihologija će biti veoma bitna. Neke moje kolege vole da kažu da je ovo više od igre i da mnogo drugih faktora utiče na ove utakmice. Neki naši rezultati i igre u poslednje vreme nisu krunisani bodovima, u odnosu na to kako smo izgledali na terenu. Poznato je da smo imali i mnogo problema sa povredama igrača. Sada je mnogo bolja situacija. U punom trenažnom procesu su Bosić, Miletić, Mićić i Skoko. Ostao je još samo Luj, koji je počeo lagano da trenira, tako da svi konkurišu za mesto u timu. Čeka nas protivnik koji je bio bolji od nas pre nekoliko dana. Bez obzira na to što smo tu utakmicu izgubili u 91. minutu i bili blizu osvajanja boda koji bi nam puno značio, mislim da nismo u poslednjih 15 minuta izgledali dobro. Analizirali smo utakmicu i nadam se da nećemo ponavljati greške koje smo pravili. Bavimo se dosta pripremom plej-auta, psihološkom pripremom, da podignemo samopouzdanje igračima i biće neizvesno do samog kraja. Nadam se da ćemo uspeti da odolimo svim izazovima.’’

Meč 31. kola između Spartaka ŽK i Javor Matisa igra se u nedelju 21. aprila 2024. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Javor Matis