Ima tome već nekoliko godina, beše to period kada su navalu Čukaričkog predvodili Slobodan Tedić, Veljko Birmančević i sa njima – Milutin Vidosavljević. Najmlađi i smatralo se – najtalentovaniji. U međuvremenu, Tedić je za 3.000.000 evra otišao u Mančester Siti, ove se zime istina vratio na Banovo brdo, Malme je dao 1.000.000 za Veljka Birmančevića, sada odličnog u praškoj Sparti, dok je inostrana karijera Vidosavljevića svedena na mladi tim Levantea.

Kada ni tamo nije prošao, Čukarički kao da je digao ruke. Ispostavilo se ipak da je baš selidba u Kragujevac bila ono što je falilo da razgori vatru u Vidosavljeviću. Na Čika Dači se crno pače Brđana pretvorilo u crvenog đavola i popularni Crni nas je podsetio zašto su ga svojevremeno u tefterima imali skauti brojnih evropskih klubova.

Sa 23 godine možda mu je već kasno za transfer u neke od najvećih evropskih klubova – oni ipak biraju sako igrače “u pelenama“ – ali Vidosavljević je objektivno u Kragujevcu izrastao u preozbiljnog igrača za uslove Mozzart Bet Super lige. U prvoj sezoni u Radničkom sedam golova i dve asistencije, ove već 11, ako računamo onaj jedan u Kupu. I opet, uz dve asistencije.

Dva poslednja gola postigao je u preokretu protiv Mladosti u kome je sve vreme mučio defanzivce Lučana i zatim pogocima omogućio Radničkom da od 0:2 stigne do 2:2 pre no što je Besim Šerbečić odlučio pitanje pobednika.

No, ništa od toga se ne bi desilo da Crni nije tvrdoglavo napadao bedem pred protivničkim golom kada je misija izgledala nemoguća. A baš tako su pred početak sezone izgledale i šanse Radničkog da se domogne Evrope. Pa evo, vidi ih sad, četvrti na tabeli sa pet bodova prednosti. A taman i da Radnički ne izađe na međunarodnu scenu, teško da Vidosavljević neće. I možda to ne bude neka od liga petice, ali ima ovaj momak šta da ponudi. Radnički će pak imati tešku glavobolju dok mu bude tražio naslednika ako ovaj zaista i ode.

Za učinak protiv Mladosti - osmica od naših izveštača. I epitet igrača kola.

IZVOR: Mozzart Sport