Kruševac: Predstavljen novi šef struke ’’čarapana’’ Zoran Milinković

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 359

U prostorijama fudbalskog kluba Napredak danas je održano predstavljanje novog šefa stručnog štaba Zorana Kize Milinkovića.

Nakon poraza u duelu sa ekipom Voždovca, koji je ugrozio i plasman u plej-of, došlo je do smene na klupi ekipe Napretka. Uprava kluba je za naslednika Ivana Stefanovića na mestu šefa stručnog štaba imenovala iskusnog trenera Zorana Milinkovića. Tim povodom danas je održana konferencija za medije.

Direktor kluba Vladimir Arsić istakao je da je prethodni šef struke imao punu podršku kluba, ali da su rezultati ugrozili plasman u plej-of fazu, zbog čega je rastanak bio neizbežan:

’’U jesenjem delu sezone osvojili smo 30 bodova, u prvih sedam prolećnih kola samo četiri, iako smo zimus angažovali sedam novih igrača, na čelu sa iskusnim napadačem Alenom Melunovićem, koji je u prošlom prvenstvu bio naš najbolji strelac. Imamo 32 igrača u profesionalnom pogonu, od toga desetoricu iz Kruševca, što odavno nije bio slučaj. Iako nije krenulo kako smo želeli i očekivali, podržali smo nedavno trenera Stefanovića i ekipu, ali poraz od Voždovca doveo nas je u situaciju da strepimo po pitanju plej-ofa i morali smo da reagujemo. Epilog – naš novi šef stručnog štaba je Zoran Milinković, koga ne treba posebno predstavljati.’’

Novi šef struke ’’čarapana’’ Zoran Milinković istakao je da veruje u plasman u plej-of i nadmetanje sa najboljim srpskim timovima:

’’Čast mi je da radim u klubu svete i bogate istorije. Aktuelni trenutak nalaže da se konsolidujemo i uzmemo dovoljno bodova da se plasiramo u plej-of. To je naš kratkoročni cilj, a verujem da će se u međuvremenu iskristalisati i dugoročni ciljevi i da ćemo u doigravanju igrati sa najboljim srpskim klubovima, a potom učestvovati u realizaciji novih uspeha na zadovoljstvo svih koji vole Napredak. Zahvaljujem se prethodnim kolegama Stefanoviću i Đuričiću, jer sam ubeđen da su na krajnje profesionalan način radili, ali su razne okolnosti uticale na razvoj događaja, a kako život ide dalje, na kraju svi, pored zasluga, moramo prihvatiti svoj deo odgovornosti. Poznajem veći broj igrača, sa nekima sam i sarađivao i nema razloga da u predstojećem periodu ne pronađemo najbolja rešenja i povratimo stečeni imidž. Svi želimo da uživamo u utakmicama u doigravanju, u plej-ofu, a ne da strepimo za opstanak. Verujem da ova ekipa to može. Moji saradnici i ja, zajedno sa igračima, učinićemo sve da budemo ponos grada. Rukovodstvu kluba želim da se zahvalim na ukazanom poverenju, sa velikom verom da ću ga opravdati. Moj prvi saradnik je Alen Tupajić, sin Milijana Tupajića, koji je svojevremeno ispisivao Napretkovu istoriju plasmanom u Kup UEFA.

Novi stručni štab će svoj debi na klupi Napretka imati u okviru 29. kola Linglong Tire Super lige Srbije kao gosti ekipe Novog Pazara.

FOTO: FK Napredak

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte