Derbi meč 27. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Nišu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće to duel kvalitetnih rivala sa istim bodovnim saldom i istim evropskim ambicijama, pa treba očekivati veliku borbu i odličnu utakmicu.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Radoslav Batak ističe da bi pobeda u ovom susretu imala veliki značaj u borbi za četvrto mesto i poziva navijače da pruže podršku njegovim igračima:

’’Pred nama je pravi derbi i utakmica koja ima veliku težinu za dalji razvoj u borbi za četvrto mesto. Naravno, ima i posle ovog meča još puno da se igra, postoji još kandidata za to četvrto mesto, ali trijumf bi ovde za nas predstavljao ogroman vetar u leđa u nastavku sezone. Vojvodina je vezala tri poraza u ligi, ali to ne sme da nas zavara. U pitanju je izuzetno kvalitetna i dobro vođena ekipa i doći će ovde da prekinu taj loš niz i vrate se na pozitivan kolosek. Moramo biti na maksimumu, kako bi mogli da ostvarimo naš cilj, a to je pobeda. Mi u ovaj meč ulazimo u dobrom raspoloženju. Pobedili smo Kolubaru, došli na mesto na kojem želimo da budemo na tabeli i daćemo sve od sebe da se na njemu i učvrstimo. Očekujem da ćemo imati podršku sa tribina, biće nam potrebna. Neću moći da računam na Nikolu Vujadinovića i Stefana Mitrovića i to je ogroman hendikep za nas, jer se radi o nosiocima naše igre. Vujadinović je protiv Kolubare dobio nezgodan udarac, morao je da napusti igru i sada ga čeka kraća pauza kako bi sanirao tu povredu, dok je Mitrović nagomilao žute kartone. Poznato je da je Vujadinović stub naše odbrane, a Mitrović je verovatno najbolji „bonus“ lige i igrač koji je toliko puta pravio prevagu na terenu u našu korist. Ipak, mi imamo spremne zamene i verujem da će oni odgovoriti svim postavljenim zadacima. Dobra vest je da nam se vraća Aleksandar Pejović koji je preskočio Kolubaru zbog žutih kartona.’’

Prvotimac gostujućeg tima Miljan Vukadinović ističe da je rezultatska kriza evidentna, ali da veruje da će se ekipa trgnuti, odigrati na očekivanom nivou i ostvariti pozitivan rezultat:

’’Teško je pronaći prave i pametne reči posle svega što nam se dogodilo, jer je evidentno da smo upali u krizu. Sada moramo da pokušamo da već u sledeću utakmicu uđemo maksimalno i potražimo šansu da zaustavimo nepovoljnu seriju rezultata. Svako od nas, siguran sam, potražiće lični, dodatni motiv, kako bi dao pun doprinos ostvarenju takve zamisli. Žao mi je zbog navijača koji nas prate i kod kuće i na gostovanjima, a koje u poslednje vreme nismo usrećili ni igrama, a ni rezultatima koje smo prikazivali i ostvarivali. Nišlije su nas pretekle na tabeli zahvaljujući boljoj gol-razlici, ali u slučaju naše dobre igre i željenog rezultata sve može ponovo brzo da se promeni. Radnički ima kvalitetan tim, prava je domaćinska ekipa i zato smo svesni da nam neće biti ni malo lako na Čairu. Ipak, ne odustajemo, moraćemo da se trgnemo, a tokom protekle nedelje obavili smo seriju razgovora sa upravom i stručnim štabom. Nadam se da će sve to da nam donese i odgovarajući rezultat. Ni do sada nam raspored nije bio lak, jer liga je izuzetno izjednačena, ako se izuzmu Partizan i Crvena zvezda. Svi timovi poseduju kvalitet i teško je uzeti bodove bilo gde. Rivali nam sada dišu za vratom i sigurno je da postoji određeni pritisak, koji i te kako osećamo. Sa druge strane, nosimo dres velikog kluba i zbog toga verujem u ekipu, kao i u to da ćemo da se podignemo i već u Nišu ostvarimo što povoljniji rezultat.’’

Derbi susret 27. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Vojvodine igra se u subotu 12. marta 2022. godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ove utakmice na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Vojvodina