Derbi meč 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka Ždrepčeve krvi. Biće to još jedan ’’vojvođanski derbi’’ starih rivala, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu utakmicu.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili dvadeset jednu pobedu, uz sedam remija i osam poraza, pa sa 70 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Mačve, a rezultat je bio 2:5. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili petnaest pobeda, uz pet remija i šesnaest poraza, pa sa 50 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 1:0. Prvi ovosezonski duel ovih rivala odigran u Subotici ekipa Vojvodine je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:1 (0:0). Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Miodrag Gemović u 50. minutu susreta.

Pomoćnik u stručnom štabu Novosađana, Dragan Šarac, ističe da želi da sačuva treće mesto, dok gosti žele da obezbede opstanak, zbog čega očekuje neizvestan i kvalitetan derbi:

’’Ova generacija, koja je zajedno tokom prethodne dve godine, napravila je jednu dobru atmosferu. Mi smo kao porodica. Zahvaljujemo se igračima na svim uspesima, mislim da smo zabeležili odlične rezultate, dva puta smo obezbedili Evropu, osvojili smo Kup Srbije, ove godine smo nesrećno izgubili u polufinalu od Partizana. Iako smo pri samom kraju, u ekipi i dalje vlada dobra atmosfera, i dalje važi ono pravilo ’’svi za jednoga, jedan za sve’’. Odradićemo i ove dve utakmice maksimalno profesionalno. Ovo će biti još jedan pravi ’’vojvođanski derbi’’, kao i uvek protiv neugodnog Spartaka. Naši mečevi su tradicionalno neizvesni, baš kao što je bio i onaj u četvrtfinalu Kupa Srbije. Oni se bore za opstanak, a mi da ostanemo na trećem mestu, daćemo sve od sebe da pobedimo. Imamo određenih kadrovskih problema, Drinčić, Saničanin i Bralić su pod znakom pitanja. Videćemo da li će neko od njih uspeti da se oporavi. Svi koji dobiju šansu daće maksimum da pobedom osiguramo treće mesto.’’

Pomoćnik u stručnom štabu Subotičana, Savo Pavićević, ističe da se serijom slabih rezultata došlo u situaciju da se protiv izuzetno kvalitetnog rivala mora ići na pobedu, kako bi se obezbedio opstanak:

’’Došli smo u situaciju kada, uz svo dužno poštovanje Vojvodine, moramo ići na pozitivan rezultat. Donji deo tabele je dosta zgusnut i biće prava borba u poslednja dva kola. Mi smo sada okrenuti ka meču sa Vojvodinom i samo o tome razmišljamo. Naš sledeći protivnik je jako kvalitetna ekipa koja je već odavno izborila učešće u evropskim takmičenjima, celu sezonu igraju u odličnom i kvalitetnom ritmu. Imaju sklop dobrih individualaca i kao ekipa su jako kompaktni. Radi se o dobro selektiranoj ekipi koja je odlično vođena i prvenstvo završila na trećoj poziciji. Mi smo ušli u neki negativan ritam, koji smo prekinuli u prošlom kolu protiv Inđije. Nije nam bilo ni malo lako, nema lakih utakmica. Ako želimo dobar rezultat moramo u meč ući izuzetno kvalitetno i agresivno sa jakim ritmom. Jer samo maksimalno motivisani, koncentrisani i sa velikom borbom možemo da se nadamo povoljnom rezultatu. Nažalost, pored kapitena Miloševića izostaće i prvotimac Marčić, ali verujem u naše momke da mogu da pariraju i nadigraju kvalitetnog rivala.’’

Derbi susret 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Spartaka igra se u petak 14. maja 2021. godine, sa početkom u 16:00 časova. Meč možete ispratiti putem multiprenosa na prvom program TV Arena sport.

FOTO: FK Vojvodina