Derbi meč 31.kola Super lige Srbije igra se u subotu na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde ekipa Crvene zvezde dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Biće to duel dva najbolje plasirana tima, koji su najozbiljniji kandidati za titulu, pa treba očekivati izuzetno kvalitetnu i borbenu utakmicu.

Domaći tim je ove sezone još uvek bez poraza, uz dvadeset i sedam pobeda i tri remija, pa sa 42 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Proletera, a rezultat je bio 4:0. Gosti su ove sezone ostvarili dvadeset i tri pobede, uz šest remija i jedan poraz, pa sa 38 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini ubedljivo savladali ekipu OFK Bačka, a rezultat je bio 5:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Beogradu kada je ekipa Crvene zvezde slavila rezultatom 2:0, a drugi put u Nišu kada je meč završen nerešenim rezultatom 2:2.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je da će borba za titulu biti neizvesna, da je još mnogo bodova u opticaju, kao i da je njegov tim u potpunosti spreman:

’’Otvaramo mini prvenstvo od sedam utakmica. Ovih osam ekipa zasluženo je u plej-ofu posle maratonskog dela Super lige od 30 utakmica. Sistem je takav da se dele bodovi i sve do sada je bila borba za što bolju poziciju pred doigravanje. Biće dosta dobrih i kvalitetnih utakmica, prva od njih je derbi sa Radničkim u subotu. To je ekipa koja će se boriti sa nama za titulu, ali ne bih otpisao ni Partizan i Čukarički. Više nije bod i po u opticaju za pobedu, nego tri boda, odnosno ukupno 21 do kraja sezone. To je dosta bodova, a igramo svi između sebe. Biće jako interesantno do kraja prvenstva. Radnički je ekipa za svaku pohvalu, igra dobro i oborio je dosta klupskih rekorda. Ima spoj iskusnih internacionalaca i mladih igrača. Svi su ostavili dobar trag i u Srbiji i u inostranstvu. Nišlije su zasluženo na mestu na kome jesu, a vodi ih Nenad Lalatović, jedan od najboljih trenera koji Srbija ima, koji je uspeo svoj karakter i temperament da prebaci na ekipu. Zato nas očekuje jako teška utakmica, pravi derbi i spremali smo se maksimalno, kao i za sve ostale mečeve do sada. I ovom prilikom bih pozvao sve naše navijače da dođu na tribine u što većem broju i da nam pomognu. Ispred nas je završnica prvenstva, ciljna ravnina u kojoj greške nisu dozvoljene. Očekuje nas lepa i kvalitetna utakmica, veruje u još jednoj sjajnoj atmosferi.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović istakao je da je njegov tim sjajnom igrom tokom čitave sezone došao u situaciju da igra meč koji možda odlučuje o tituli:

‘’Nas sutra očekuje jedna prelepa utakmica i meni je veoma drago što smo dočekali trenutak da meč između Zvezde i Partizana ne odlučuje o šampionu, već se tu sada pojavio Radnički. O Crvenoj zvezdi ne treba trošiti puno reči. To je ekipa koja je igrala Ligu šampiona, pre toga i Ligu Evrope, ove sezone je pobedila jedan Liverpul i to dovoljno govori o njenoj snazi. Sa druge strane, o našoj snazi govore naši rezultati. Podsećam da smo mi na 30 utakmica u prvenstvu i tri u Кupu doživeli samo jedan poraz, da smo vezali 11 uzastopnih pobeda, što nas je dovelo do toga da se sasvim zasluženo nađemo u ovoj poziciji i situaciji da igramo meč koji je možda i  vredan šampionske titule. Moji igrači su su zbog svega što su uradili ove sezone zaslužili da igraju jednu ovakvu utakmicu i ja kao njihov trener očekujem da oni na Marakani pokažu koliko vrede i koliko mogu. Ovo je najbolja generacija koju sam trenirao u karijeri i šta god sutra da se desi moje mišljenje o tome se neće promeniti. Mi ćemo pokušati da odigramo najbolji mogući meč sutra, ali Crvenoj zvezdi se ne sme pretiti.  Zvezda je za mene najveći klub u Evropi sa najboljim navijačima i teško je pobediti je na njenom stadionu. Ali mi smo ove sezone pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Taj prvi meč koji smo izgubili sa 2:0 ne želim da komentarišem, dok smo na našem stadionu u remiju rezultatom 2:2 bili bliži trijumfu. Nas na ovom meču čeka mnogo stvari koje moramo perfektno da odradimo na terenu kako bi uopšte razmišljali o pozitivnom rezultatu. Ekipa koja sebi može da priušti da svom sastavu ima jednog Marina može da  vam zapreti na hiljadu načina. Tu su i Ben, Pavkov, Boaći, Jovančić, odlična odbrana na čelu sa Borjanom. Još jednom ću ponoviti ono što sam reko jesenas, a to je da je Zvezda za nas isto ono što je Pari Sen Žermen bio za  nju kada su igrali u Ligi šampiona. Naš cilj je da se nadigravamo, da im se suprotstavimo na najbolji mogući način i pokušamo da iskoristimo naše šanse. Zvezda je favorit, a naše je da damo sve od sebe i da pokažemo da smo sa pravom drugi na tabeli. Moji fudbaleri nemaju nikakav pritisak sa moje strane i jedino što tražim od njih je da daju svoj maksimum. Što se tiče sastava nemam problema i izvešću najjači mogući tim, a očekujem da će i Zvezda izaći svim najboljim čime raspolaže.  Pred nama je nedelja istine, čekaju nas tri teška meča i ne treba igračima praviti neka dodatna opterećenja.’’

Blagajne će na dan odigravanja utakmice biti otvorene od 10:00 časova, a cene ulaznica su sledeće: Sever – 300,00 dinara, Istok – 400,00 dinara i Zapad – 500,00 dinara.

Derbi susret 31.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog igra se sutra, u subotu 13.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com