Derbi meč 23.kola Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina, dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Gosti ove sezone postižu daleko bolje rezultate od Novosađana i nemaju većih oscilacija u igri, ali su dueli ovih rivala uvek izuzetno kvalitetni i uzbudljivi.

Domaćini su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz sedam remija i osam poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su ubedljiv poraz u Beogradu u duelu sa Crvenom zvezdom, a rezultat je bio 4:0 (2:0). Gosti su ove sezone zabeležili šesnaest pobeda, uz pet remija i jedan poraz, pa sa 53 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su na svom terenu ekipu Čukaričkog, a rezultat je bio 2:0 (2:0). Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Nišu ekipa Radničkog je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:0 (0:0).

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić veruje da će oni koji istrče na teren dati svoj maksimum i nada se da će mladi tim na ovom susretu imati podršku navijača:

’’Svi kažu da je ovo još jedan derbi, iako igramo protiv ekipe koja je u samom vrhu tabele i koja je, po mom mišljenju, veliki favorit u ovom meču, jer je bodovna razlika između njih i nas jako velika. Oni su klub koji je poslednjih nekoliko godina u ekspanziji i najprijatnije iznenađenje ove sezone. Imaju ambicioznog predsednika, koji vrlo dobro radi svoj posao, ali i dobrog trenera, koji je moj prijatelj i nekadašnji saigrač. Veoma dobro poznajem njegov temperament, koji on prenosi na ekipu, pa svaki tim koji vodi igra onako kakav je on kao ličnost. Dokazao se u trenerskom poslu, a bio je trener i našeg kluba, pa je on, po mom mišljenju, najveća snaga Radničkog, bez obzira na to što je reč o kvalitetnoj ekipi. Oni imaju dobrih i iskusnih pojedinaca, za razliku od nas, koji smo dosta mladi i ekipa u stvaranju, koja će vremenom pokazati koliko može. Na ovom meču, imamo obavezu da borbenost i disciplinu podignemo na mnogo viši nivo, jer uslovi na ’’Karađorđu’’ su takvi da samo fanatičnom borbenošću možemo doći do pozitivnog rezultata, a zašto da ne i do pobede. Mi ćemo na svakom meču ići na tri boda, pa ćemo se tako i sa Radničkim sudariti hrabro i odvažno, a ko bude bio bolji neka pobedi. Što se igračkog kadra tiče svi su zdravi i spremni za utakmicu. Promena će sigurno biti, jer nije isto igrati na onom terenu u Beogradu i ovom na našem stadionu. Biće potpuno drugačiji stil i način igre, pa će zato u postavi biti igrači koji su spremni za jedan veliki ’’fajt’’. Juče sam dobio informaciju da Vojvodina nije pobedila Radnički na poslednjih devet međusobnih mečeva, pa imamo veliki motiv da prekinemo tu crnu seriju. Takođe, svako ko dolazi na „Karađorđe“, mora da zna da će Vojvodina, bez obzira na to što je mlada ekipa, pružiti svoj maksimum i dati sve od sebe. Nadam se da će ovi mladi momci imati podršku publike, kako bismo svi zajedno došli do željenog rezultata.’’

Šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović govorio je sa puno respekta o Novosađanima, ali i istakao da je njegova ekipa u povoljnijoj poziciji i da veruje u pozitivan rezultat:

’’Pred nama je jako bitna i teška utakmica u Novom Sadu. Nije lako ovoliko dugo držati kontinuitet dobrih rezultata, a ja se nadam da ćemo i posle meča protiv Vojvodine nastaviti sa uspesima. Idemo u goste klubu koji ima sjajnu tradiciju, koji po meni trenutni ima izuzetno kvalitetan tim. Želim da iskoristim priliku da pohvalim Vojvodinu i da kažem da su oni tokom zimske pauze napravili ekipu koja spada među četiri najjače u Srbiji. Poštujemo ih, ali kako mi cenimo njih, očekujem da i oni cene nas. Ono što mene raduje je naša druga pozicija i činjenica da smo potpuno zasluženo na njoj. Utakmica dolazi u dobrom trenutku za nas. Pobedili smo Čukarički u prošlom kolu, dok su oni ubedljivo poraženi od Crvene zvezde i pali su u zonu plej-auta, što znači da će biti pod pritiskom. Drago mi je što će se meč direktno prenositi na Areni, jer će to nama biti dodatni motiv da pokažemo Srbiji da smo sa pravom na ovoj poziciji. Ja sam u Vojvodini proveo najlepših trinaest meseci kao trener, jako poštujem taj klub, ali sada sam u Radničkom i želeću svim silama da ih pobedim. Igraćemo našu igru, a iako nam neće nam biti lako očekujem da ćemo se u Niš vratiti sa pozitivnim rezultatom. Vojvodini ću suprotstaviti najjači mogući sastav. Ja ne volim da eksperimentišem, pa će na ’’Кarađorđe’’ izaći ista postava koja je savladala Čukarički. Na golu će biti Ristić, a u polju Pankov, Crnomarković, Todorovski, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Ranđelović, Кojašević, Grbić i Haskić. Mi ćemo se uskoro sastati sa njima i u Кupu Srbije, ali ovaj meč neće imati nikakve veze sa onim što nas čeka u Кupu.’’

Derbi susret 23.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Radničkog igra se danas, u petak 22.februara 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkvojvodina.rs