Derbi meč 21.kola Super lige Srbije igra se na Banovom brdu gde ekipa Čukaričkog dočekuje gradskog rivala, ekipu Crvene zvezde. Ove sezone ’’brđani’’ su neporaženi na svom terenu, a crveno-beli u dosadašnjem takmičenju, pa treba očekivati veliku borbu i zanimljiv meč.

Domaćini su ove sezone ostvarili jedanaest pobeda, uz šest remija i tri poraza, pa sa 39 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone bez pretrpljenog poraza, uz čak osamnaest ostvarenih pobeda i dva remija, pa sa 56 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. Prvi ovosezonski duel ova dva kluba odigran na stadionu ’’Rajko Mitić’’ završen je pobedom ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 2:1.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, a sva tri puta uspešniji su bili igrači Crvene zvezde. Prvi meč odigran je na stadionu ''Rajko Mitić'', a crveno-beli su tom prilikom slavili rezultatom 3:0(1:0). Drugi meč odigran na Banovom brdu završen je pobedom crveno-belih nakon preokreta rezultatom 1:2(1:0). Treći meč odigran je u okviru plej-of faze na stadionu ''Rajko Mitić'', a završen je pobedom crveno-belih rezultatom 3:0(0:0).


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ekipa Čukaričkog ove sezone igra sjajno na Banovom brdu, uz sedam pobeda ’’brđani’’ su zabeležili i tri remija, pa treba očekivati da sa mnogo samopouzdanja uđu u ovaj meč. Prema rečima šefa stručnog štaba Sime Krunića zadovoljni bi domaćini bili i remijem, ali su svi svesni da je za to neophodno pružiti maksimum:

’’Videli smo svi šta je Crvena zvezda pokazala ove jeseni, i u evropskim takmičenjima i na domaćim terenima. Ostvarili su odlične rezultate. Ovo je poslednja utakmica u godini, za nas dolazi u najbolje moguće vreme, radujemo se spektaklu. Za duel protiv Zvezde nije nam potrebna posebna motivacija. Imamo veliki fond kvalitetnih igrača na raspolaganju, i kao i uvek u takvim situacijama slatke muke oko sastava tima. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat protiv protivnika kakav je Crvena zvezda, a zadovoljni bismo bili da ne izgubimo. Ove sezone nemamo poraz na svom terenu, ali nije to ništa čudno. Naprotiv, normalno je, sve ekipe više bodova osvajaju kod kuće nego na strani. Jednostavno, navikli smo na naš teren, svakoj ekipi je lakše da igra kod kuće, pa i nama. Očekujem da će atmosfera biti odlična, da će obe ekipe imati podršku, daleko je lepše igrati u takvom ambijentu. Znam da će Zvezda ozbiljno ući u utakmicu protiv nas. Nema neke specijalne pripreme za duele protiv Zvezde, Partizana ili drugih rivala. Bodovi se gube i osvajaju i protiv njih, i protiv slabijih timova. Opet, jasno je da dobar rezultat protiv ovakvih protivnika ne donosi samo jedan ili tri boda, već mnogo više. Crvena zvezda je pokazala tokom čitave sezone da ima dva podjednako dobra tima na raspolaganju, igrali su paralelno na tri fronta, sa velikim uspehom. Biće težak teren za igru, to je već sada jasno. Svakako da to ne odgovara nijednom timu, ali prilagodićemo se uslovima. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, da pružimo maksimum, da svaki igrač da i više nego što može u ovom trenutku.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Crveno-beli su imali izuzetno naporan jesenji deo sezone, odigrali su veliki broj mečeva zbog kojih je prisutan i umor i povrede. Ipak, cilj je da se ovaj poslednji susret odigra na najvišem nivou i na pauzu ode sa više nego impresivnim učinkom. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Vladan Milojević koji je tom prilikom istakao da oba tima žele dobru utakmicu, ali da je izvesno da će to biti teško zbog vremenskih uslova:

’’Čeka nas poslednja, izuzetno teška utakmica u ovom delu sezone i u ovoj godini. Gostujemo ekipi koja ima najbolji kontinuitet igara od početka prvenstva koja nije mnogo menjala sastav. Moj kolega Simo Kurnić jako dobro radi posao, što se vidi i po mestu koje Čukarički zauzima na tabeli. Spremićemo se na najbolji mogući način i bez obzira na vremenske prilike, verujemo da ćemo pružiti maksimum i nadam se da ćemo završiti godinu trijumfalno kako smo i počeli. Na raspolaganju nećemo imati sve igrače, nećemo računati na Milana Pavkova koji ima problem sa ligamentom, ima otok i nadam se da nije ozbiljnije prirode. Ima još nekoliko rovitih igrača i onih koji su se žalili na povredu. Videćemo kakva je tačno situacija posle treninga. Čuli smo da će biti loše vreme, niko ne voli da igra po lošim i teškim terenima. I Čukarički i Zvezda žele da igraju fudbal, i ako vreme ne bude dobro, igra će ići u nekom drugom pravcu.’’

Prodaja ulaznica za ovaj susret počela je u petak, a na dan njegovog odigravanja blagajne će biti otvorene od 10:00 časova. Ulaznice za istočnu tribinu prodaju se po ceni od 400,00 dinara, dok je za zapadnu tribinu cena 500,00 dinara.

Derbi meč 21.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Crvene zvezde prvobitno je bio zakazan za subotu 15.decembar 2018.godine, sa početkom u 15:00 časova. Zbog velike količine snega meč je odložen za nedelju 16.decembar sa početkom u 19:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com