Zajednica fudbalskih klubova Super lige Srbije i Prve lige Srbije

Zajednica fudbalskih klubova Super lige Srbije osnovana je sa ciljem unapređenja najvišeg ranga takmičenja na teritoriji Republike Srbije, a krajnji cilj jeste ukupno poboljšanje kvaliteta srpskog fudbala. Predstavlja sportsko udruženje klubova koji se takmiče u Super ligi Srbije, a koji delegiraju svoje predstavnike u organe zajednice. Zajednica deluje u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije i u skladu sa njegovim Statutom. Organizuje i vodi takmičenje u okviru Super lige Srbije, predlaže propozicije, kalendar i sistem takmičenja.

Saradnjom u okviru Zajednice unapređuju se međusobni odnosi klubova, sistem takmičenja i uslovi organizacije takmičenja. Omogućeno je rešavanje pitanja od zajedničkog interesa za sve klubove, kao i za igrače i trenere tih klubova. Zajednica promoviše najviše sportske vrednosti i preduzima mere koje treba da spreče negativne pojave u fudbalu. U fokusu su borba za obezbeđenje regularnosti takmičenja, sportskog ponašanja takmičara, suzbijanje nasilja na tribinama, rasizma, korišćenja nedozvoljenih sredstava i drugih negativnih pojava u fudbalu. Takođe, stara se i o obezbeđivanju što boljeg stručnog rada u klubovima Super lige.

Kroz saradnju sa medijima teži se popularizaciji fudbala u Srbiji, boljeg informisanja javnosti i stvaranju bolje komunikacije među svim zainteresovanim stranama.

Statut Zajednice

Organizacije
Medijski sponzor
Partner
Sponzor zvanične lopte