Fudbaleri i stručni štab Čukaričkog započeli su danas pripreme za sezonu 2024/25 pod vođstvom šefa struke Gorana Stanića.

Fudbaleri Čukaričkog su započeli pripreme za novu sezonu 2024/25. Šef stručnog štaba Goran Stanić izvršio je prozivku na kojoj se pojavilo 28 igrača: Filip Samurović, Lazar Kaličanin, Nikola Mirković, Nemanja Tošić, Miladin Stevanović, Viktor Rogan, Miloš Cvetković, Vukašin Jovanović, Vojin Serafimović, Luka Subotić, Nikola Stanković, Guzman Koruho, Stefan Kovač, Sambu Sisoko, Mitar Ergelaš, Marko Docić, Igor Miladinović, Bojica Nikčević, Nemanja Milojević, Uroš Miladinović, Đorđe Ivanović, Slobodan Tedić, kao i omladinci: Lazar Stojanović, Veljko Mirosavić, Andrej Subotić, Stefan Mitrović, Luka Đorđević, Marko Arsović.

O planovima, ambicijama u novoj sezoni pričao je direktor Vladimir Matijašević, koji se osvrnuo i na veliki broj igrača koji započinju pripreme i ostanak trenera Stanića:

’’Pred nama je najbitniji deo posla, oko dovođenja pojačanja, odlazaka. Ove godine ne igramo Evropu. Šta da radimo, nije lako, ali nije ni smak sveta. Napravićemo neki rez. Sledeće godine nama je ponovo isti cilj, mada će biti još teže, jer samo četiri kluba igraju Evropu. Cilj je isti, da li ćemo ga ispuniti, to ćemo videti. Nije realno da se borimo za titulu, Crvena zvezda i Partizan su favoriti. Tu je i Vojvodina koja se ozbiljno pojačava, kao i TSC. Mi nismo među kandidatima za prvo mesto. Ima nekih stvari koje su loše odrađene tokom prošle sezone. Ne bih se vraćao na to. Iz iskustva znam da ćemo to što nije valjalo promeniti, a nadam se i da ćemo ove godine igrati lep fudbal. Imamo preko 30 igrača, to ćemo rešiti u narednih sedam dana. Došli su nam Cvetković, Mirković i Tufegdžić, vratio se Mirosavić sa pozajmice. Nadam se da će nam uskoro doći i levi bek. Čeka se papirologija sa Šarlotom i MLS ligom oko Diopa. Mislim da imamo dogovor. Što se tiče trenera Stanića, ostao je, do kada će to biti zavisi od rezultata. Kao i kod svakog trenera. Nadam se da će imati rezultata, ali tako je to u trenerskom poslu. U direktorskom nije. Može i da se ostane i kad nema rezultata.’’

Govorio je i o potencijalnim odlascima najtraženijih prvotimaca ’’brđana’’ u ovom prelaznom roku:

’’Cvetković je trenutno na moru, nije još došao. Što se tiče Crvene zvezde to je trenutno na čekanju. Cvetković trenutno odmara, ne želimo da ga uznemiravamo. Kad dođe onda ćemo razgovarati. Za njega osim Zvezde ima dosta priče iz Evrope i Amerike. Što se tiče Miladinovića, mislim da će napustiti klub ovog leta. To je za njegovo dobro, ali i za naše. Mnogo ljudi je zvalo za Mela. Ipak, mi u njemu vidimo budućnost. Hvala Šarlotu što su nam ga dali. Njegova cena će tek rasti. Ovo što se piše 1.300.000 to neka kupe od nekog drugog. Dečko vredi više i neće otići za taj novac. Bar dok sam ja tu.’’

Dotakao se i statusa još trojice važnih prvotimaca koji ovog leta mogu da promene sredinu – Docića, Stevanovića i Tošića:

’’Tošić je imao dve ponude i nije ih prihvatio. Njima trojici svaka čast, ostaće, ako im izleti neka ponuda onda će otići. Ivanović ima dve godine ugovora,  Docić tri, Stevanović godinu i po dana. To su sve dobri igrači, ali Čukarički sada pravi jedan rez.’’

Početak nove superligaške sezone zakazan je za 20. jul, a u premijernom kolu ’’brđani’’ će dočekati ekipu Radničkog iz Niša.

FOTO: FK Čukarički