Kraj sezone, red je da se podvuče crta. U to ime Mozzart Sport je anketirao trenere i kapitene 16 klubova Super lige sa tri pitanja. A, prvo glasi: ko je najbolji mladi igrač, takozvani bonus, upravo završene sezone? Jedini uslov: niko nije mogao da glasa za svoje. Izbor širok, a kada se malo zagrebe, ispada da je i te kako bilo mladih igrača koji su se istakli u takmičarskoj 2023/24. Ipak, niko kao Igor Miladinović!

Vezista Čukaričkog, sa nadimkom Džin, odneo je ubedljivu pobedu u ovoj anketi. Od mogućih 30 glasova (pošto, kao što rekosmo, ne može da se glasa za svoje), Igor Miladinović je dobio 19! Niko mu nije bio ni blizu. Takmičenje je “ubijeno” u startu. Mladi Kruševljanin (20 godina), sezonu je obeležio sa 11 golova i četiri asistencije. Odigrao je 42 utakmice na svim frontovima za “brđane”.

Jeste ovo bila slaba sezona za Čukarički, ali makar jedno, ali prilično vredno individualno priznanje im je stiglo u ruke.

A, šta su rekli treneri i kapiteni?

Vladan Milojević i Aleksandar Dragović iz Crvene zvezde su poručili Miladinoviću da samo tako nastavi, Feđa Dudić je istakao da je vezista Čukaričkog jedan od najboljih fudbalera lige, dok Ivan Milošević iz Lučana veruje da će Igor biti sledeći veliki transfer kluba sa Banovog brda.

Daleko iza Igora Miladinovića ostali su vezista kragujevačkog Radničkog Milan Aleksić sa tri glasa, napadač Čukaričkog Mihajlo Cvetkvović sa dva, koliko su dobili i špic IMT-a Miloš Luković i ofanzivac lučanske Mladosti Marko Veličković. Po glas su dobili Matija Gluščević (Radnički Kragujevac), Samed Baždar (Partizan), Kosta Nedeljković (Crvena zvezda) i Mihajlo Ivanović (Vojvodina).

I naročito je zanimljivo to da je Albert Nađ, trener Partizana, svoj glas za najboljeg “bonusa” dao Kosti Nedeljkoviću, desnom beku Crvene zvezde. Viteški, nema šta.

IZVOR: Mozzart Sport