Može biti samo jedan! Kao što je jedan šampion, jedan osvajač Kupa, tako i samo jedan može da bude najbolji fudbaler sezone u Mozzart Bet Super ligi. I glas smo dali ponovo trenerima i kapitenima 16 klubova. Da oni izaberu. Jer, svi sportisti ovog sveta uvek govore da su im najdraža priznanja koja dobiju od kolega. Od onih sa kojima dele hleb.

Dok je anketa za najboljeg mladog igrača lige bila jednosmerna vožnja, sa neverovatnom dominacijom Igora Miladinovića iz Čukaričkog, izbor za najboljeg fudbalera sezone je bio – drama. Morali su da prelome “penali”.

Kada je podvučena crta ispod 32 glasa trenera i kapitena ispostavilo se da In Bom Hvan, vezista Crvene zvezde i Mateus Saldanja, napadač Partizana, imaju isti broj glasova – po šest. Morao je da se nađe neki parametar koji će da presudi, a logičan izbor je bio – ocene. Odnosno, glas redakcije Mozzart Sporta, izveštača koji su ispratili sve do jedne utakmice u 37 kola šampionata.

I tu je bolji bio Hvan (6,66 ocena). Možda bi sve bilo drugačije za Saldanju (ocena 6,46) da nije propustio dobar deo proleća i da se nije na teren vratio kada je Partizan ozbiljno posrnuo na terenu. Ali, to ne umanjuje ni za jotu majstorstvo prvog strelca lige i golgetera Partizana. Ipak, ovog puta trofej ide u ruke In Bom Hvana.

Za vezistu Crvene zvezde kažu da je “zalutao” u srpski fudbal, u pozitivnom smislu te reči. Kapiten Javora Nemanja Miletić, inače nekadašnji bek Partizana, istakao je da je Korejac apsolutno dominirao ligom i da je pogotovo bio sjajan na derbijija. A, trener Čukaričkog Goran Stanić je naglasio da je Hvan zaista stranac koji pravi veliku razliku na terenu.

Za dlaku iza Hvana i Saldanje ostao je Mirko Ivanić, vezista Crvene zvezde, sa pet dobijenih glasova, dok je Aleksandar Ćirković, krilni napadač TSC-a, nagrađen sa četiri glasa. Veliki majstor fudbala u dresu Novog Pazara Adem Ljajić, najbolje ocenjeni igrač lige po izveštajima Mozzart Sporta, dobio je tri glasa.

Po jednom su na ovoj širokoj listi igrača pomenuti i Aleksandar Katai, Omri Glazer (Crvena zvezda), Gajas Zahid (Partizan), Nemanja Stojić, Ifet Đakovac, Saša Jovanović (TSC), Dejan Zukić (Vojvodina) i Milutin Vidosavljević (Radnički Kragujevac).

IZVOR: Mozzart Sport