Derbi meč poslednjeg 37. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Ivanjici gde domaći Javor Matis dočekuje goste iz Pančeva, ekipu Železničara. Važnost ovog duela u borbi oba tima za opstanak u elitnom rangu garantuje nam da ćemo ogledati veliku borbu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 11 pobeda, uz 6 remija i 19 poraza, pa sa 39 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Radnićkog iz Niša, a meč je završen rezultatom 1:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 10 pobeda, uz 8 remija i 18 poraza, pa sa 38 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Novog Pazara, a meč je završen rezultatom 3:1.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna susreta, a Ivanjičani su oba duela rešili u svoju korist. Prvi meč odigran jesenas u Ivanjici završen je rezultatom 2:1 (1:0). Strelci za domaći tim bili su Todor Petrović i Stefan Milošević, dok je jedini pogodak za gostujući tim postigao Lazar Romanić. Drugi meč odigran ovog proleća u Pančevu završen je rezultatom 0:1 (0:0). Jedini pogodak na tom susretu postigao je Vinsent Trivante Stjuart.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Radovan Ćurčić ističe da je pobedom u prethodnoj rundi izbegnut direktan gubitak superligaškog statusa, a da pobeda u ovom susretu može značiti i izbegavanje baraža:

’’Ponosni smo na ono što smo uradili u Nišu. Mislim da smo odigrali u pravom trenutku borbenu i takmičarsku utakmicu. Kad je bilo najbitnije, igrači su pokazali da zaslužuju da nose dres Javora i koliko im je stalo da Javor i sledeće godine igra Super ligu. Kažem, u jednom dosta teškom trenutku, na njihovom terenu, uspeli smo da pobedimo i to nam je donelo veliku sreću. Uživali smo dan-dva, ali čeka nas sledeća utakmica. Olakšavajuća okolnost je to da smo uspeli da ostvarimo prvi cilj, a to je da izbegnemo direktno ispadanje iz lige. U poslednjem kolu, na sreću, ne moramo da odlučujemo direktno o opstanku, međutim, javlja nam se šansa da pobedom u ovoj utakmici izbegnemo i baraž. Ne zavisi samo od nas, već i od drugih utakmica. I Radnički i IMT igraju utakmice u kojima im treba po bod, a mi moramo da pobedimo da bismo izbegli baraž. Međutim, mnogo je lakše nego da smo morali da za opstanak igramo poslednju utakmicu posle ovako naporne sezone i svega što smo uradili, osvojenih 39 bodova teškom mukom i velikim zalaganjem igrača, stručnog štaba i celog kluba. Onda bi verovatno sve stalo u jednu utakmicu. Sa te strane nam je to olakšavajuća okolnost. Imali smo dobar rad prethodne sedmice. Naravno, nakon pobede, uvek je raspoloženje bolje, kvalitetniji su treninzi. Raspoloženi dočekujemo utakmicu i verujem da ćemo pružiti dobru partiju i nadam se doći do bodova. To ne zavisi samo od nas, već i od kvaliteta protivnika. Razmišljamo o svim opcijama. Naravno da bismo voleli da prvenstvo završimo u petak, ali smo spremni, ukoliko budemo morali da igramo baraž, na tih deset dana velikih napora koji nas očekuju. Zdravstveni bilten je u suštini dobar. Imamo četiri-pet rovitih igrača, ali ne bih govorio o tome. Istrčaće oni koji su sto odsto spremni za ovu utakmicu i iskreno se nadam da ćemo pogoditi sa timom.’’

Derbi susret poslednjeg 37. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Javor Matisa i Železničara igra se u petak 24. maja 2024. godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 3 Premium.

FOTO: FK Železničar