Derbi meč 36. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Kragujevcu gde domaći Radnički 1923 dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Važnost ovog duela u borbi za evropske kavlifikacije garantuje nam da ćemo gledati izuzetno uzbudljivu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 19 pobeda, uz 2 remija i 14 poraza, pa sa 59 bodova na svom kontu trenutno zauzima 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a meč je završen rezultatom 3:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 16 pobeda, uz 9 remija i 10 poraza, pa sa 57 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Napretka, a meč je završen rezultatom 5:0.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna prvenstvena susreta, sa jednakim učinkom. Prvi meč odigran u Novom Sadu ekipa Vojvodine je rešila u svoju korist rezultatom 2:1 (0:1). Kragujevčani su poveli preko Milutina Vidosavljevića, a preokret su domaćem timu doneli Filip Malbašić i Džonatan Bolingi. Drugi meč odigran u Kragujevcu ekipa Radničkog 1923 je rešila u svoju korist, takođe rezultatom 2:1 (1:0). Strelci za kragujevački tim bili su Sali Vižđi i Miloš Ristić, dok je jedini pogodak za novosadski tim postigao Dejan Zukić. Sastali su se i u okviru polufinala Kupa Srbije, a meč odigran u Kragujevcu završen je pobedom Novosađana rezultatom 0:1 (0:0). Strelac jedinog pogotka za ekipu Vojvodine bio je Seid Korać.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Feđa Dudić ističe da igrači jedva čekaju duel sa Novosađanima i upozorava da se ne smeju ponoviti greške iz prethodna dva kola:

’’Još jedna velika utakmica je pred nama. Hvala Bogu što smo u situaciji da igramo velike, istorijske utakmice. Vraćaju se skoro svi igrači. Jedan ili dvojica su roviti, ali kada pričam sa njima kažu: ‘Šefe, igraćemo i sa jednom nogom’. Takva je utakmica, nema više kalkulacija. Izuzev Branislava Miloševića, koji je zaradio četvrti žuti karton na Marakani, svi će tako biti na raspolaganju. Imaćemo širinu. Iako poraz ne treba nikad slaviti, puno smo naučili iz prethodnih susreta, videli da možemo da igramo sa ekipama kakve su TSC i Crvena zvezda. Jako me raduje kako smo trkački izneli ove dve utakmice. Trčali smo s nekim timovima koji igraju grupne faze evropskih takmičenja. Ipak, ne možeš na takvim utakmicama da praviš greške kakve smo mi pravili. To je problem koji do sutra moramo da otklonimo. Ne smemo da primamo lake golove. Teško je protiv ovakvih ekipa vraćati se. Evo, u ove dve utakmice mi smo dali pet golova, a nismo uzeli ni bod. Pet golova kad postigneš to je realno da uzmeš šest bodova, možda da ti se izmakne pa da uzmeš četiri. A mi nijedan. Nećemo moći sebi da dozvolimo taj luksuz. Vojvodina je odlična ekipa. Pobedili su TSC, Partizan, igrali nerešeno sa Zvezdom, bili možda i bolji u jednom delu. U Kupu Srbije su nas limitirali, mada smo i mi bili tromi i mrtvi. Nje to bilo naše pravo lice. Možemo, moramo i hoćemo mnogo bolje. Znam, verujem i vidim u očima igrača da jedva čekaju tu utakmicu. Znamo se dobro, nema tu iznenađenja. Neke male taktičke nijanse, voljni momenat, to će odlučiti. Ta druga lopta, duel igra, tu nas je Vojvodina u potpunosti nadigrala u poslednjoj utakmici. Suludo je pozivati navijače. Ako ne mogu da prepoznaju ovaj trenutak onda ne vidim razlog. Ali, znam da će doći i biti naš dvanaesti Igrač. Ono što ja mogu da obećam je da sigurno nećemo biti onako inferiorni kao u polufinalu Kupa Srbije. Biće sigurno dopadljiviji Radnički, koji će ginuti za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Idemo na pobedu. Kad uzmem celu ovu godinu, mislim da smo zaslužili srećan kraj. Da prođe jedna velika priča sa Radničkim, koja bi dala i drugim klubovima dokaz da znaju da mogu da se nose, da se nadaju.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Božidar Bandović ističe da se dva tima odlično poznaju, zbog čega očekuje zanimljivu utakmicu, kao i da veruje u svoje momke i pozitivan rezultat:

’’Očekuje nas teška utakmica protiv veoma dobre ekipe. Već smo igrali dva puta u Kragujevcu i obe utakmice bile su i taktički i borbeno na visokom nivou. Radnički je ekipa koja ima kontinuitet, igrače koji umeju da igraju presing i koji umeju da koriste prostor u napadu, opasni su u igri jedan na jedan. Kompaktna su ekipa, očekujem mnogo duela, drugih lopti i zato moramo da budemo fokusirani. Ovo je veoma važna utakmica i za nas i za protivnika, jer ostalo je još dve utakmice i pobeda kako nama, tako i njima mnogo znači. Što se tiče igračkog kadra, nemamo povređenih igrača, svi su spremni. Sigurno je da se dobro poznajemo nakon tri duela, da su oni analizirali nas, kao i mi njih. Igrali su veoma dobar visoki presing i protiv Crvene zvezde i TSC-a i mi se spremamo i na to i na nisku odbranu. Da li će igrati sa jednim ili sa dva špica, igrači će biti spremni da pročitaju te neke situacije, što ume da bude najvažnije, da igrači prepoznaju neke stvari i odreaguju najbrže i najbolje moguće. Radnički je odlična i borbena ekipa, koja će igrati na pobedu, kao i mi, i moramo biti spremni i mi i oni na sve što može da utiče na rezultat. Ja verujem u ove momke i sve što smo radili do sada i mogu da budem pozitivan. Želimo da završimo kako treba, jer je to najvažnije, imamo još korak, dva do kraja. Mi smo veliki klub, imaćemo i navijače uz nas, što nam takođe znači i pobeda u ovakvoj utakmici na gostovanju može da bude ogromna. Pritisak moramo da podnesemo, jer smo u tako velikom klubu, a ovi momci su već pokazali karakter, jer su dobijali i vraćali se u velikim utakmicama i nemam dilemu da zaslužuju da se plasiraju u Evropu.’’

Derbi susret 36. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Radničkog 1923 i Vojvodine igra se u četvrtak 16. maja 2024. godine, sa početkom u 16:55 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Radnički 1923