Ivanjički Javor Matis u okviru 29. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti.

Šef stručnog štaba Radovan Ćurčić naglašava da svi u klubu čine sve što je do njih da izbore opstanak u elitnom rangu, kao i da očekuje još jednu tešku utakmicu:

’’Izlazimo iz jednog poraza, koji je na kraju bio jako težak. Mislim da je na kraju rezultat bio previsok, u odnosu na ono što smo prikazali na terenu. Jednostavno, neke stvari nam se ponavljaju ove polusezone. Veliki napor i trud i dosta kvalitetnih stvari poništili smo individualnim greškama, koje po običaju protivnik kažnjava. To su neke naše mane, koje su već očigledne. Igrali smo protiv protivnika koji je u gornjem delu tabele, kao i naredni rival. Mladost je ekipa koja poseduje ogroman kvalitet, uvek silno motivisana kada igra u Ivanjici. Biće sigurno mnogo teška utakmica, još jedna u nizu u Ivanjici protiv ekipa iz gornjeg dela tabele, nakon Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i Radničkog. Već smo i naviknuti na takve situacije i da utakmice u Ivanjici igramo pod velikim pritiskom. Svesni smo da će tako biti do kraja sezone. Motiva imamo na pretek, bavimo se stvarima na koje možemo da utičemo, a to su trening, priprema utakmice, zdrava ishrana igrača, sve ono što profesionalizam donosi. Mnogo smo posvećeni tome, da bismo ovih mesec i po dana imali ekipu spremnu da odgovori na izazove. Stvarima na koje ne možemo da utičemo se ne bavimo, to je zabranjena tema u našoj svlačionici, to su stvari za neke druge ljude u klubu. Verujem u ove igrače, tražimo optimizam i predan rad i svesni smo da samo sami i svojim radom možemo ispuniti ambiciju kluba, a to je opstanak u ligi. Problema imamo na pretek, ali svako mora davati maksimum u ovom trenutku i neke utakmice moraju se igrati i preko granice bola. To je ono što zahteva Javor. Ulazimo u fazu kada moramo biti bolji od drugih i učinićemo sve da, kao i do sada, dajemo sve od sebe. Iskoristio bih priliku da publici, koja nam je neizmerno pomogla ove sezone, poručim da i na ovu utakmicu dođe i pomogne nam, jer nam mnogo znači. Mislim da ljudi vide i osećaju šta se sve događa oko kluba i ja im još jednom zahvaljujem na svemu, i na aplauzima kada gubimo, ali opet uveravam sve koji dođu na stadion da ćemo izvlačiti poslednji atom snage, to je naša obaveza. Pozivam ih da budu sa nama, da pokušamo da pobedimo u teškoj utakmici, protiv veoma dobrog protivnika.’’

Meč 29. kola između Javor Matisa i Mladosti igra se u ponedeljak 08. aprila 2024. godine, sa početkom u 18:30 časova.

FOTO: FK Javor Matis