Beogradski Partizan u okviru 29. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom terenu dočekuje ekipu Novog Pazara iz istoimenog grada.

Šef stručnog štaba Igor Duljaj ističe da ekipa stalno igra pod pritiskom i da nije lako stalno igrati dobro i pobeđivati:

’’Za nas je svaka utakmica derbi, bez obzira na ime protivnika, jer svaka može da donese ili odnese bodove. Ulazimo u naredni meč sa malo više optimizma posle onakve pobede nad Voždovcem koja je mnogo značila igračima. Kad smo mi u pitanju, ne postoje olakšavajuće okolnosti. Uvek smo pod pritiskom, što je normalno. Videlo se to dosta puta tokom sezone. Navikli smo jesenas navijače na pobede i kada dođe do slabijih rezultata, napravi se negativna atmosfera. Istina je – nismo briljirali u poslednjih nekoliko mečeva, ali smo uspevali da se vratimo. Veoma je teško igrati konstantno dobro i pobeđivati. U ovom trenutku, najvažniji nam je rezultat. Ja stojim iza igrača koji pošteno rade. Vole ovaj klub, osećaju dres bez obzira da li su duže ili kraće ovde. Možemo da im zamerimo neki put na nekim greškama, ali na zalaganju – ne! Čak i kad je negativan rezultat kao što je bilo protiv Voždovca, nismo čuli nijedan zvižduk ili negativan komentar na adresu igrača i mnogo nam je značio baš takav gol kakav je postigao Stojković. Probudile su nam se i neke uspomene iz prošle godine kada smo se na sličan način vraćali iz mrtvih i osvajali bodove. Dobro je što smo postigli tri gola, ali, ne smemo da zatvaramo oči na greške u odbrani. Za to je potrebno vreme koje sada nemamo jer igramo svakih tri-četiri dana. Ali, dobro je da se greške uoče i isprave. Što se tiče Adema Ljajića, on je igrač poteza, svi znamo njegovu karijeru. Na prošloj utakmici je postigao tri gola. Ne zna se da li je bolji momak ili igrač. Fantastična osoba, sa fantastičnim fudbalskim kvalitetima. Imaće motiv da ponovo igra na stadionu Partizana. I ne samo on, u ekipi Novog Pazara je mnogo igrača koji su igrali u Partizanu. Tu su Ljajić, Suma, Petković, Momčičović, svi su bili u Partizanu. Došao je novi trener, tu odmah imate novu energiju, igrači žele da se dokažu. Bore se za plej-of, imaju svoje ambicije, a naš cilj je da osvojimo tri boda. Očekujem dobar fudbal, otvorenu igru i pozivam navijače da dođu u što većem broju.’’

Meč 29. kola između Partizana i Novog Pazara igra se u nedelju 07. aprila 2024. godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: FK Partizan