Derbi meč 28. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Biće to duel kvalitetnih timova koji vode borbu za mesta koja vode u Evropu, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 12 pobeda, uz 7 remija i 8 poraza, pa sa 43 boda na svom kontu trenutno zauzima 6. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Radnika, a meč je završen rezultatom 0:4. Gostujući tim je tokom aktuelne sezone takođe zabeležio 12 pobeda, 7 remija i 8 poraza, pa sa 43 boda na svom kontu trenutno zauzima 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Novog Pazara, a meč je završen rezultatom 2:0. Prvi ovosezonski duel ovih rivala, odigran tokom jesenje polusezone u Beogradu, završen je podelom bodova nakon rezultata 2:2 (1:2). Strelci za domaći tim bili su Stefan Kovač i Wesley Luther Singh, dok su strelci za goste bili Dejan Zukić i Aleksa Vukanović.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Božidar Bandović veruje da će njegov tim ponoviti dobru igru iz prethodnih duela i zabeležiti novu pobedu:

’’Posle ove četiri uzastopne pobede, u kojima je ekipa igrala i veoma dobro i podigla samopouzdanje, očekuje nas teška utakmica protiv tima koji je individualno i timski veoma opasan. Ali, igramo pred našim navijačima na našem stadionu i obećavam da ćemo dati sve od sebe i uz pomoć sa tribina pokušati da dođemo do nove pobede. Treba da budemo opet disciplinovani i fokusirani do samog kraja. Neće biti lako, ali verujem u svoj tim i svoje igrače, posebno ako ponovimo sve dobre stvari iz prethodnih utakmica. Čukarički je direktan konkurent, znamo da su nam rivali i u Kupu Srbije, ali nama je trenutno najvažnija sledeća utakmica. Ne razmišljamo ni o vikendu, ni o duelu u Kupu Srbije. Ovo je prvenstvena utakmica i fokusirani smo samo na tri boda. Ima još mnogo utakmica da se igra. Znate i vi sami da su nas mnogi otpisali kada smo tri utakmice remizirali, a mi smo igrali dobro i imali atmosferu i to je došlo na naplatu. Imamo još tri meča do kraja i plej-of, tako da idemo korak po korak, najvažnije je da pobedimo sledeću i svaku narednu utakmicu. Na kraju ćemo dobiti što zaslužujemo, ali ovo nije ključna utakmica, jer imamo još mnogo da igramo do kraja sezone. Naravno da ćemo učiniti sve da dođemo do pete uzastopne pobede.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Goran Stanić naglasio je važnost predstojećeg duela i sa puno respekta govorio o novosadskom timu:

’’Meč direktnih konkurenata za plasman u Evropu. Velika je stvar za naš fudbal kad utakmice imaju ovoliki značaj, ali to je bilo i očekivano kako se bliži finiš sezone. Što se tiče Novosađana, smatram da odavno nisu bili stabilniji, a za to zasluge ima uprava njihovog kluba. Formirali su respektabilan tim, dodatno se pojačali ove zime, imali su i strpljenja kad rezultati nisu bili najbolji. Sada su u odličnoj seriji, vezali su četiri pobede, u poslednjih šest duela su bez poraza. Pohvalio bih i kolegu Bandovića, došao je u Novi Sad sa velikim internacionalnim iskustvom. Igračima je verovatno bilo potrebno malo vremena da se priviknu na njegove zahteve, ali sada igraju zaista dobro.’’

Derbi susret 28. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Vojvodine i Čukaričkog igra se u utorak 02. aprila 2024. godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Čukarički