Niški Radnički u okviru 27. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti.

Šef stručnog štaba Dejan Joksimović veruje da će njegov tim uspeti da nametne svoj stil igre i da će ostvariti važnu pobedu u borbi za opstanak:

’’U sličnoj smo situaciji kao pred utakmicu sa Napretkom. U goste nam dolazi ekipa Mladosti, koja je u jako dobroj formi. U ovom delu prvenstva, u sedam utakmica doživeli su samo jedan poraz i jako su zahtevan protivnik. Nama su potrebni bodovi, na taj način se i pripremamo za ovu utakmicu. Daćemo sve od sebe da istaknemo naše kvalitete o kojima stalno pričamo, u odnosu na mane koje smo uočili kod ekipe Mladosti. Ooni umeju da vešto sakriju svoje mane, a istaknu sve vrline i prednosti u igri koje poseduju. Defanzivno su veoma čvrsti i kompaktni, odgovorni i svi redom posvećeni odbrani. Sa druge strane jako su opasni u ofanzivnim tranzicijama. Kod njihovih bočnih lopti moramo biti organizovani u našem kaznenom prostoru, jer sa velikim brojem igrača oni pune protivnički šesnaesterac. Takođe su opasni iz prekida, pa smo radili i na tom segmentu. Suština je, međutim, da se mi nametnemo, da izađemo na teren sa stavom gde se Radnički pita za većinu stvari na terenu. I dalje ne možemo da računamo na Čolovića i Andriju Stojanovića. U međuvremenu, povredio se i Frei. Stajić ima kartone, a svi ostali su tu i spremni su. Iako neki od igrača vuku hronične povrede, svi oni su svesni trenutka u kojem se nalazimo i stegli su zube. Takav pristup je za svaku pohvalu i to mi daje motiv više da razmišljam pozitivno i verujem da imamo potencijal i da ćemo ostvariti cilj i ostati u ligi.’’

Meč 27. kola između Radničkog iz Niša i Mladosti igra se u subotu 30. marta 2024. godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš