Kragujevački Radnički 1923 u okviru 27. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka.

Šef stručnog štaba Feđa Dudić nada se povratku na pobednički kolosek nakon dvonedeljne pauze koja je prijala njegovoj ekipi:

’’Ova pauza došla nam je u pravom trenutku, nakon poraza od Crvene zvezde i prekida niza od sedam uzastopnih pobeda. Imali smo sasvim dovoljno vremena da se malo presaberemo i uvidimo gde smo grešili na prethodnoj utakmici, ali i da se regenerišemo pred verovatno ključni period sezone. Tokom protekle pauze nismo mogli da računamo na trojicu mladih reprezentativaca, Gluščevića, Aleksića i Adžića, koji su nam se priključili tek sredinom ove sedmice. Bez obzira na to, jako smo ponosni na činjenicu što smo iznedrili trojicu reprezentativaca. To nam je velika satisfakcija za sav minuli rad i ujedno pokazatelj da smo na pravom putu. Predstoji nam teška utakmica protiv jednog veoma organizovanog protivnika, koji pre svega igra jako dobro defanzivno u poslednje vreme. Na poslednje četiri utakmice, uključujući tu i nedavnu prijateljsku utakmicu sa niškim Radničkim, nisu primili gol, što dovoljno govori o njihovoj organizovanosti u fazi defanzive. Velike zasluge za to idu na račun mog kolege Gaćinovića, koji od svog dolaska na klupu Napretka radi jako dobar posao. Poput nas, i Napredak je uspeo da vrati poverenje svoje publike, koja je očigledno prepoznala dobar rad i energiju, što se najbolje videlo na poslednjoj utakmici u Kruševcu protiv Radničkog iz Niša koju je pratilo pet hiljada gledalaca. Izuzetno su dobri u tranziciji po osvojenoj lopti, kao i u ofanzivnom prekidu. Posebno bih izdvojio njihov ofanzivni deo ekipe, gde imaju jako dobre pojedince kao što su Majdevac, Bastajić, Ljubomirac, Zličić. I u odbrani su jako kompaktni i organizovani. Svi igrači podjednako učestvuju u obavljanju defanzivnih zadataka, tako da nam sigurno neće biti lako da dođemo do pogotka. Učinićemo sve što je u našoj moći da se vratimo na staze trijumfa i pokažemo da nismo slučajno napravili niz od sedam uzastopnih pobeda. S obzirom da meteorolozi najavljuju lepo vreme u subotu, očekujem da stadion bude propisno ispunjen, posebno ako imamo u vidu da se radi o komšijskom derbiju. Verovatno će igračima biti malo teže da se priviknu na ove nagle temperaturne razlike, ali bez obzira na to očekujem jednu dobru fudbalsku predstavu i naravno našu pobedu.’’

Meč 27. kola između Radničkog 1923 i Napretka igra se u subotu 30. marta 2024. godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: FK Radnički 1923