Niški Radnički u okviru 26. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Kruševcu gde će odmeriti snage sa ekipom Napretka.

Novi šef stručnog štaba Dejan Joksimović ističe da očekuje tešku utakmicu protiv rivala koji je u formi, ali da njegov tim ne sme previše da ih respektuje i da je pobeda imperativ:

’’Napredak je ekipa koja je uz moj bivši klub, Radnički iz Kragujevca, u najboljoj formi u ligi. Na kraju krajeva postižu dobre rezultate i verovatno to doprinosi da igraju sa ogromnom dozom samopouzdanja. Velike čestitke mom kolegi Gaćinoviću koji je uspeo da u jednom periodu preokrene celu situaciju, pošto i oni, u jednom trenutku, nisu bili u sjajnom momentumu. Tako da, velike zasluge za ove rezultate idu njemu, pošto je ekipa otprilike ostala ista, mada se jesu pojačali dolaskom Majdevca, povratkom Saleta Marjanovića i tako dalje,  pa su taj roster upotpunili. Poznajem dobro celu njihovu ekipu i moram da kažem da je pojedincima ovo najbolji period u karijeri. Očekuje nas teška utakmica, zahtevan protivnik, ali mi nemamo pravo da respektujemo bilo koga, to sam rekao i igračima. Poštujemo svakog, ali ne preterano. Moramo da verujemo u sebe, svoj kvalitet, da probamo da im ispariramo nekom željom, energijom, srčanošću, onim što njih krasi. Treba takođe da budemo organizovani ofanzivno i defanzivno u svim fazama igre, da budemo koncentrisani. Ovo je na kraju i igra grešaka, svaki detalj je bitan, svaka lopta je bitna, mora da se poštuje, da se ceni i to je ono što pokušavam da usadim i svojim igračima u glavu i da na taj način probamo da izađemo kao pobednici. Probaćemo i da se nametnemo i nekim našim principima u igri i da pokušamo da iz te utakmice izađemo kao pobednici.’’

Meč 26. kola između Napretka i Radničkog iz Niša igra se u nedelju 17. marta 2024. godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš