Pančevački Železničar u okviru 26. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Ivanjice, ekipu Javor Matisa.

Šef stručnog štaba Nenad Mijailović naglašava važnost osvajanja sva tri boda u duelu sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak u elitnom rangu:

’’Uprkos dobrim momentima u Kragujevcu, nismo uspeli da nešto „pazarimo“ u Kragujevcu. Da smo iskoristili neke šanse, mislim da smo meč mogli da odvedemo u neki drugi smer. Kasnije je te momente uspeo da iskoristi Radnički 1923 i zasluženo pobedi. Dobro je da posle takvih utakmica dolazi sledeća, a ona je već u nedelju protiv Javora. Veoma bitna za nas, mada je takva svaka do kraja sezone. Od mog dolaska se konstantno nalazimo u grčevitoj borbi za opstanak. Dobro je da smo u egalu i da smo još uvek konkurentni sa tom nekom grupom timova koja se bori za superligaški status. Ovo je jedna od najbitnijih utakmica za nas, naročito jer Javor spada u grupu timova sa kojima ćemo voditi borbu za opstanak. Očekuje nas težak posao. Javor je imao lošu seriju, ali su sada pobedili Radnik kod kuće i sigurno da u boljoj atmosferi dočekuju utakmicu sa nama. Definitivno tvrda i dobro organizovana ekipa. Ipak, ne bih sada voleo da pričam o njima, nama su iz ove utakmice tri boda neophodna. Sa takvim pristupom ćemo izaći na utakmicu, daćemo sve od sebe da pobedimo. Tri boda u duelu sa direktnim konkurentom za opstanak mnogo će nam značiti. Svakako neće biti lako, ali naš glavni cilj je pobeda. Pored Hajdina, kao što je poznato, Pantelić i Gajć su već duže odsutni. Maisa nije spreman za ovu utakmicu. Vraća nam se Romanić u punom sjaju, ali zato Sulejman još uvek nije spreman. Svi momci koji su tu imaju kvalitet da iznesu ono što se traži od njih. Iako će nam neki nedostajati sad, to nam neće biti alibi.’’

Meč 26. kola između Železničara i Javor Matisa igra se u nedelju 17. marta 2024. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Železničar