Derbi meč 26. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaća Crvena zvezda dočekuje goste iz Kragujevca, ekipu Radničkog 1923. Biće to duel dva tima koja su u odličnoj formi ovog proleća, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 20 pobeda, uz 2 remija i 3 poraza, pa sa 62 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Radničkog iz Niša, a meč je završen rezultatom 0:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 13 pobeda, uz 2 remija i 10 poraza, pa sa 41 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Železničara, a meč je završen rezultatom 3:0.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Vladan Milojević sa puno respekta je govorio o rivalu i sjajnoj seriji pobeda koju nije lako napraviti:

’’Rezultati Radničkog su za respekt. Igraju fenomenalno, nije lako napraviti seriju, kao što su to oni učinili. Nastupaju dobro, agresivno, požrtvovano, nadahnuto, svaka im čast. Čestitam na tome treneru Radničkog, njegovom stručnom štabu, kao i samim igračima. Pokazali su da su odlična ekipa i da su u dobroj formi. Izuzetno su jaki kao kolektiv, dobro vođeni, te sam siguran da opasnost preti osim napadača i od ostatka ekipe. Pritisak uvek postoji i uvek će biti prisutan. Pred utakmicu u Nišu sam rekao, kao što ću to učiniti i sad, fokusirani smo samo na našu igru i rezultate. Imamo danas trening, pa ćemo videti kako će izgledati kadrovska situacija. Katai je veoma bitan igrač za nas, polako ulazi u formu i dobija minute. Videćemo koliko će igrati sutra.’’

 Šef stručnog štaba gostujućeg tima Feđa Dudić istakao je da im prija respekt protivnika i javnosti koji su zaslužili dobrim rezultatima:

’’Utakmica sa Zvezdom pruža nam priliku da se odmerimo sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Da pretimo jednoj ekipi koja je igrala Ligu šampiona sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom, i koju pritom niko nije nadigrao na stadionu Rajko Mitić, bilo bi suvišno, ali sam isto tako uveren da smo u stanju da pariramo Zvezdi u većem delu utakmice. Trenutna forma daje nam za pravo da se nadamo još jednom dobrom izdanju, pa ćemo videti šta će nam na kraju to doneti. Zvezda je od Milojevićevog dolaska na klupu dosta odgovornija u defanzivi, posebno pri izgubljenoj lopti, gde se sada brani sa većim brojem igrača. Sve to iziskuje potpuno drugačiju pripremu utakmice sa naše strane. Mišljenja sam da za razliku od prethodne, u ovu utakmicu ulazimo fizički daleko spremniji, pa nam preostaje da se potrudimo da što bolje taktički odgovorimo protivniku. Pokušaćemo da budemo ofanzivni u onoj meri koliko nam to protivnik dozvoli. Znamo da Zvezda takođe teži posedu i da nastoji da gradi igru iz zadnje linije, mada su po meni oni najopasniji po oduzetoj lopti, jer imaju zaista prebrze ofanzivne igrače. Bukari, Olajinka, Endiaje, Hvang, sve su to igrači koji dobro napadaju prostor iza zadnje linije. To je samo jedan u nizu detalja na koji moramo obratiti pažnju. Kada pogledamo neke stvari, mi smo već u samom startu pobednici jer nas Zvezda i njeni navijači nikada nisu tako ozbiljno doživljavali. To je velika dobit za nas, ali i obaveza da pokušamo da se predstavimo u što boljem svetlu.’’

Derbi susret 26. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog 1923 igra se u nedelju 17. marta 2024. godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Crvena zvezda