Derbi meč 25. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Partizana dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Mečevi ovih rivala uvek su izuzetno zanimljivi, pa treba očekivati odličan fudbal i veliku borbu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 19 pobeda uz 3 remija i 2 poraza, pa sa 60 bodova na svom kontu trenutno zauzima 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Crvene zvezde, a meč je završen rezultatom 2:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 8 pobeda, uz 5 remija i 11 poraza, pa su sa 29 bodova na svom kontu uoči ovog kola zauzimali 10. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom TSC-a, a meč je završen rezultatom 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran je jesenas u Kruševcu gde je ekipa Partizana slavila rezultatom 0:2 (0:1). Pogotke su za crno-bele postigli Aldo Kalulu u 45. minutu i Stefan Jovanović koji je postigao autogol u 75. minutu susreta.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Igor Duljaj ističe da je suočen sa velikim kadrovskim problemima i poziva navijače da dođu u što većem broju:

’’Pod znakom pitanja je Marković. Saldanja neće biti u protokolu, jedva je odigrao derbi, Zahid duže vreme vuče probleme. Suspendovan je i Severina, veliku posekotinu zaradio je i Kovačević. Ostaje konačna reč doktora. Nikad neću tražiti neko da igra na silu. Predstoji nam jedna od najtežih utakmica. Da se vratimo u blisku prošlost. Na početku priprema mnogi nam nisu davali šanse da ćemo biti na prvom mestu. Prognozirali su treću, četvrtu poziciju. Razmišljam, ipak, od danas do sutra i to je činjenica. I dalje gledamo ka prvoj narednoj utakmici. Pogubno bi bilo da Partizan ostane bez Evrope i finansijske injekcije. Istok i zapad moraju da budu puni. Hvala i klubu što je otvorio kapije za navijače. Verujem da će navijači prepoznati trenutak. Pokazali su koliko im je stalo do kluba i navijača. Verujem da ćemo uz podršku navijača upisati pobedu. Znam da je termin nezgodan, radi se do pet popodne, zato molim navijače da nam pomognu, oni su naša brana.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Vladimir Gaćinović ističe da na megdan crno-belima ne idu spuštenog garda i sa belom zastavom:

’’Drago nam je da idemo lideru na tabeli, objektivno, ekipi koja je u dosadašnjem toku prvenstva i pokazala najviše, te zaslužila prvo mesto. Zanimljivost Partizana je da u odbrambenoj liniji ima sve domaće igrače, a u veznom redu i napadačkoj liniji strance, ne računajući Nikolića i Baždara, koji često startuju ili ulaze u igru. Ekipa su koja ima ukus i miris, ofanzivno orijentisana, efikasna, sa dobrom energijom koju prenosi Igor Duljaj, krasi ih brzina, kreativnost, individualni kvalitet. Pokazali su u sezoni više puta karakter, posebno u derbiju kada su sačuvali 2:2 sa igračem manje i kod 1:0 za Zvezdu uspeli da brzo daju dva gola. Imaćemo težak zadatak, ali ne idemo u Beograd spuštenog garda i sa belom zastavom. Pokušaćemo da nastavimo seriju dobrih igara, verujem u momke, a imaćemo i najbolji mogući sastav na terenu. Biće dosta publike sutra, a ona neće biti vetar u leđa samo Partizanu nego i našim igračima, koji ne igraju često pred punim tribinama. Mi imamo svoje adute, a raduje me da su, osim Đekovića, Sadikovića i Labana, svi ostali spremni za meč.’’

Derbi susret 25. kola između Partizana i Napretka igra se u sredu 13. marta 2024. godine, sa početkom u 16:55 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan