Kragujevački Radnički 1923 u okviru 25. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Pančeva, ekipu Železničara.

Šef stručnog štaba Feđa Dudić priželjkuje nastavak izuzetno uspešne serije i ističe da ovi rezultati nisu plod slučajnosti, već velikog rada i truda:

’’Ovi rezultati nisu plod slučajnosti, već su deo jednog dugoročnog procesa, rada i truda koji smo uložili u prethodnom periodu. Mislim da smo zahvaljujući ovim dobrim rezultatima izgradili pobednički karakter i uveren sam da nam tek predstoje velike stvari. Kao što surfer kada uhvati talas, on ne silazi i ne popušta, tako ćemo i mi nastojati da produžimo ovu seriju pobeda. Važno je samo da ostanemo čvrsto na zemlji, da ćutimo i radimo i pustimo da ostvareni rezultati govore umesto nas. Železničar je jedna jako kvalitetna ekipa, sa dosta dobrih i iskusnih pojedinaca u svojim redovima, koja pod vođstvom mog kolege Mijailovića pruža sve zapaženije partije. Promenili su sistem igre, igraju prilično ofanzivno i konstantno vrše pritisak na zadnju liniju protivnika, što je za svaki respekt. Pobedom nad niškim Radničkim su se psihološki digli i stekli dodatno samopouzdanje pred utakmicu sa nama, tako da nam sigurno neće biti nimalo lako domoći se novih bodova. Bez obzira na sav respekt prema ekipi Železničara, naš cilj se zna, a to su nova tri boda. Pokušaćemo da od prvog minuta nametnemo protivniku naš način igre i da kroz posed dođemo do pogotka. Naravno, moramo biti odgovorni i koncentrisani u obavljanju defanzivnih zadataka, naročito prilikom prekida, gde ekipa Železničara može da bude jako opasna. Dosta nam znači to što možemo da računamo na sve igrače. Poznato je da nas posle reprezentativne pauze očekuje žestok ritam od pet utakmica u četrnaest dana, tako da nam je svaki igrač bitan za rotaciju.’’

Meč 25. kola između Radničkog 1923 i Železničara igra se u sredu 13. marta 2024. godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: FK Radnički 1923