Najbolji igrač 5.kola Super lige Srbije u sezoni 2017/18 prema izboru naše redakcije je Nemanja Mladenović, strelac i asistent u pobedi Zemuna nad ekipom Čukaričkog.

Odigrano je i 5.kolo Super lige Srbije, domaćini su ovoga puta bili uspešni, a jedinu pobedu na gostujućem terenu ostvarila je ekipa Partizana u derbiju odigranom u Novom Sadu. Da sve ne bude u skladu sa očekivanjima pobrinuo se novi superligaš Zemun ostvarivši na svom stadionu prvu superligašku pobedu u duelu sa ekipom Čukaričkog. Ekipa iz Gornje Varoši je odigrala sjajno i slavila rezultatom 2:0(1:0), a najzaslužniji za to svakako je Nemanja Mladenović koji je pokazao da će biti veliko pojačanje u borbi za opstanak u elitnom rangu. Mladi krilni napadač je već u prvom nastupu za plavo-zelene pokazao veliku borbenost, odličnu tehniku i bio neuhvatljiv za odbranu ’’brđana’’, a sve to rezultiralo je sjajnim pogotkom i asistencijom. Zbog svega navedenog nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Domaći tim je do prednosti stigao u ranoj fazi utakmice, već u 15.minutu, a strelac je bio Stefan Dimić. Nemanja Mladenović je ’’povukao’’ kontru na nekih dvadesetak metara od gola svog tima i velikom brzinom prošao po desnoj strani, usput sjajno izbacivši iz igre dvojicu čuvara, a onda je još bolje uposlio svog saigrača u napadu koji je rutinski savladao golmana ’’brđana’’ Aleksandra Kirovskog. U nastavku prvog poluvremena oba tima su stvorila nekoliko povoljnih prilika, ali bez realizacije. Drugi deo igre počeo je veoma slično, novim ranim pogotkom Zemunaca. Ponovo je brz napad organizovan po desnoj strani i ponovo je pokretačka snaga bio Nemanja Mladenović, ovoga puta uz sjajnu asistenciju kapitena Ivana Božovića. Nakon duplog pasa koji su razmenili Mladenović je ušao u šesnaesterac gostiju i iskosa sa desne strane precizno pogodio suprotan ugao protivničkog gola. Nakon ovog pogotka ’’brđani’’ su zaigrali mnogo ofanzivnije i stvorili veliki broj izuzetno povoljnih šansi, ali je u ovom periodu golman domaćeg tima Srđan Ostojić sjajnim intervencijama sačuvao mrežu svog tima.

Nemanja Mladenović (24) je rođen u Valjevu, igra na poziciji desnokrilnog napadača, a u ekipu Zemuna je stigao iz norveškog drugoligaša FK Bodo/Glimt. Karijeru je započeo u mlađim kategorijama OFK Beograda, jedno vreme bio je na pozajmici u lazarevačkoj Kolubari, a nešto više od četiri godine bio je član fudbalskog kluba Metalac iz Gornjeg Milanovca za koji je zabeležio 114 nastupa i postigao 15 pogodaka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-19) sa osam nastupa i dva postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: