Derbi meč 24. kola Mozzart Bet Super lige Srbije ujedno je i 172. večiti derbi srpskog fudbala, meč između Crvene zvezde i Partizana, koji će biti odigran na stadionu ’’Rajko Mitić’’. Njihov duel može imati ogroman značaj u borbi za titulu, zbog vrlo male bodovne razlike na tabeli, a može odrediti i to ko će biti domaćin njihovog narednog duela u plej-of fazi.

Crveno-beli su tokom aktuelne sezone zabeležili 19 pobeda, uz 1 remi i 3 poraza, pa sa 58 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu TSC-a, a meč je završen rezultatom 1:3. Crno-beli su tokom aktuelne sezone takođe zabeležili 19 pobeda, uz 2 remija i 2 poraza, pa sa 59 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Železničara, a meč je završen rezultatom 3:1.

Prvi ovosezonski derbi, odigran u Humskoj u okviru 9. kola, pripao je crno-belima koji su slavili rezultatom 2:1 (1:0). Izabranici Igora Duljaja su poveli u 41. minutu nakon uspešno izvedenog kaznenog udarca Bibarsa Natha, a duplirali prednost pogotkom Mateusa Saldanje u 66. minutu susreta. Crveno-beli su pogotkom Šerifa Endiajea u 77. minutu susreta završnicu učinili uzbudljivom.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Vladan Milojević očekuje da derbi obeleži kvalitetna igra i odlična atmosfera:

’’Večiti derbi je najznačajnija utakmica za srpski fudbal. Raduje nas što će biti pun stadion. Očekujemo dobar meč i lepo navijanje. Često se dešava da na derbi mečevima igra ne bude kvalitetna, ali se nadam ćemo ovaj put uspeti da pokažemo najbolji fudbal. Pripremali smo se maksimalno, kao i za sve prethodne utakmice. Ne zato što igramo protiv Partizana, već je teže pripremati ostale mečeve nego derbi. Igrači su svesni težine utakmice i koliko ona znači. Susret donosi tri boda i ništa više od toga. Postoji i drugi detalj, a to je prestiž. Očekuje nas zanimljiva utakmica. U prethodnom kolu protiv ekipe TSC smo imali kadrovskih problema, ali u ovom trenutku ne mogu ništa precizno da kažem. Čekamo poslednji trening, pa ćemo videti na koje igrače ćemo moći da računamo sutra. Derbi odlučuju nijanse. Do sada se pokazalo da jedna lopta ili greška, “detalj praznog hoda”, minuti dekoncentracije mogu da odluče meč. Derbiji su čvrste i snažne utakmice, igraju se sa mnogo “žara”. Partizan je verovatno pripremio susret sa taktičkim zamislima, kao i mi. Videćemo da li će biti taktičkog nadmudrivanja. Derbi je nešto posebno i nije moguće precizno odrediti koji će detalj odlučiti duel.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Igor Duljaj očekuje vitešku borbu i potpuno drugačiji meč od onog u decembru:

’’Derbi nije presudna utakmica u trci za titulu, bitna jeste, ali nosi tri boda koliko i svi drugi mečevi. U igri su još 42 boda, do kraja ima mnogo da se igra. Svakako da meč ima posebnu težinu zbog specifičnosti značaja derbija za oba kluba i navijače. Milojević je igrao Ligu šampiona nekoliko puta, smiren je i zna šta želi od igrača i ekipe. Doneo je disciplinu u igru Zvezde i sigurno je da će biti drugačija utakmica od one u decembru, ali ne očekujem neka velika iznenađenja u sastavu ekipe i na taktičkom planu, ekipe se previše dobro poznaju. Traži se ulaznica više, stadion je rasprodat, to je velika vest za naš fudbal. Očekujem fantastičnu atmosferu, biće mnogo navijača obe ekipe. Zahvaljujem se našim navijačima na fenomenalnoj podršci, čuo sam da ćemo sutra imati ogroman vetar u leđa sa tribina i to nam mnogo znači. Svim igračima i navijačima poručujem da derbi bude viteška borba i na terenu i na tribinama. Derbi je institucija i moramo da ga čuvamo. Na tribinama će biti mnogo dece, neka bude sve isključivo sportska priča, bez problema i incidenata.’’

Derbi susret zaostalog 24. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu 09. marta 2024. godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan