Novosadska Vojvodina u okviru 24. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca.

Šef stručnog štaba Božidar Bandović ističe da napredak u igri nisu pratili i rezultati, kao i da bi jedna pobeda mogla da preokrene sve:

’’Za početak želim da čestitam našem klubu 110. rođendan i da čestitam na svečanosti koja je bila zaista prelepa. Za nas je svaki naredni meč kao da je finale. Igramo protiv jedne mlade ekipe koja voli da igra. Imaju igrače koji vole da igraju i imaju dobru kombinatoriku, iako u poslednje vreme nemaju pozitivne rezultate. Mi mislimo samo na tri boda, da pobedimo, posebno zbog situacije u kojoj smo sada, ali i da za rođendan poklonimo navijačima i klubu tri boda. Ako uzmemo u obzir prve četiri utakmice ja mislim i verujem da smo dosta dobro odigrali i da smo unapredili igru u posedu i stvaranju šansi, a mogli smo i više golova da damo. Mislim da smo popravili visoki presing, na kome takođe radimo. Ponavljaju se neke stvari kao i ranije, ako uporedite dva poluvremena, u prvom smo totalno dominirali i u svim segmentima dobri, a onda u drugom prepuštamo inicijativu i tu mentalno moramo da budemo jači. Rekao sam i igračima da sam uzeo 10 igrača i da sam ih samo dva dana trenirao, ne bismo primili ta dva gola. To se već desilo mnogo puta i mi ovakve utakmice moramo da pobedimo i da osvojimo bodove. Ova ekipa mora da se bori za Evropu i ako to želi, statistika protiv ovakvih rivala mora da se popravi. Dešavaju se neke stvari zbog kojih mislim da su najveći protivnici igračima zapravo oni sami sebi. Ako pobede tog protivnika, onda će svi oni ostali biti mnogo lakši. Ja znam da svi hoćemo i ja želim više nego bilo ko da imamo bolje rezultate i hoćemo brzo i odmah, ali je potrebno vreme, rad i selekcija. Slažem se da je trebalo da imamo više bodova. Ja sam došao ovde da ostanem godinu, dve, da radimo, da naučimo da igramo brže, kao što se u Evropi i trči i igra u oba smera. I želim da prođemo i kvalifikacije u Evropi i da uđemo čak jednog dana i u grupi. Što se tiče statistike naše fizičke spreme, oni nisu bili ovakvi u protekle dve, tri godine, kao što su na ovim utakmicama. Znači, mi ne možemo da skočimo i da preskačemo stepenice, moramo da idemo korak po korak, a nema strpljenja. Daćemo sve od sebe, potrebna nam je jedna pobeda i jedna utakmica koja može da okrene sve. Planiram da rotiram. Ja sam prvim poluvremenom bio prezadovoljan, drugim nismo. Ne igramo 45 ili 60 minuta, već 90 i moramo da budemo do samog kraja disciplinovani i fokusirani, tako da planiram promene. Crnomarković nije igrao zbog virusa, imamo još dva-tri igrača koji su sporni, Guram nije odradio dva treninga, tako da će vrlo teško biti spreman. Sa Crnomarkovićem i Guramom smo mnogo agresivniji u odbrani i oni su nam veoma važni.  Do sada sam pružio šansu mnogim igračima, razgovarao sam sa Đorđevićem. Na utakmici sa Spartakom bilo je ili on ili Guram i zbog bonusa, jedan od njih dvojice morao je da ide na tribine. Taktički smo probali i Đošu i Gurama, koji je trenirao odlično i potpuno je zaslužio da počne utakmicu. Đoša može sutra da počne, mora da bude spreman, dobro je radio, trudi se i daje sve od sebe. Kada dobije šansu, nadam se da će da je iskoristi.’’

Meč 24. kola između Vojvodine i Voždovca igra se u petak 08. marta 2024. godine, sa početkom u 18:30 časova.

FOTO: FK Vojvodina