Jučerašnjom prozivkom i prvim treningom fudbaleri i stručni štab Radnika započeli su pripreme za prolećni nastavak takmičenja u okviru Mozzart Bet Super lige Srbije.

Čin same prozivke obeležilo je i predstavljanje povratnika na klupu Surduličana šefa stručnog štaba Slavoljuba Đorđevića, sa kojim je ovdašnji superligaš zabeležio istorijski uspeh na kraju sezone 2020/21,  kako u Super ligi Srbije, tako i u takmičenju za Kup Srbije. Prvoj prozivci prisustvovala je većina igrača koji su nosili dres Radnika u jesenjem delu sezone, ali i Vuk Mitošević koji je zbog ozbiljne povrede travnati teren napustio sredinom aprila.

Igrače je u ime uprave kluba pozdravio sportski direktor Darko Gašić, poželevši im pre svega dobro zdravlje i puno uspeha u nastavku sezone:

’’Imali smo dugu pauzu i nadam se da ste se fizički i psihički odmorili i napunili baterije da ostvarimo glavni cilj u ovoj sezoni, a to je opstanak u elitnom rangu. Nova teretana je gotova, dolaze nova pojačanja u narednim danima, a doveli smo stručni štab koji je već bio kod nas u klubu i napravio istorijske rezultate. U novom stručnom štabu će biti i pomoćni trener Predrag Ranđelović, dok će kondicioni trener ekipe biti Milovan Matijašević. Saša Radulović je novi šef skauting službe i biće direktno vezan za selekciju. Nakon mog i Slavoljubovog razgovora, koji je trajao više od tri sata, u prvih pet minuta znali smo obojica šta želimo i koji nam je zajednički cilj - opstanak u ligi i da nema nazad. Nadam se i sada na početku da ćemo ostvariti sve ove ciljeve koje smo zacrtali. Želim da se zahvalim bivšem šefu stručnog štaba Simi Kruniću na odluci da preuzme ekipu u teškom momentu, nekoliko kola pre kraja polusezone.’’

Prisutne je potom pozdravio i šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević koji je svima poželeo zdravlja i sreće u predstojećoj godini:

’’Želim vam najpre zdravlja i sreće. Cilj pred nama je jednostavan i takav kakav je. Da bismo opstali u ligi ne možete ni vi sami ni ja sam. Svi ovde guraju taj kamen i ako jedan ne bude gurao u problemu smo. Vi ste na mestu koje apsolutno ne zaslužujete. Videćete i sami po analizama gde ste gubili bodove i načine na koje ste ih gubili. Kažem, sada da je pred nama veoma težak posao. Imaćemo petnaestak vrlo ozbiljnih treninga gde ćemo raditi na snazi, trčanju i taktici, pripremama utakmice. Moramo svi da verujemo. Ako ispadnemo iz lige, nisam ja ispao, niste ni vi, ispali smo svi. Moraće da se radi, a ko bude sumnjao, i to rešavamo. Sve što je bilo zaboravite i krećemo od nule. Najbitnije je da se ponovo napravi energija u timu. Očekujemo i nova pojačanja i dobićete već danas plan i program rada, treninga i obroka. Manje će biti vremena za odmor, ali o svemu ćemo se dogovarati, jer je sve i na nama. Želim vam još jednom zdravlja i sreće, veru u sebe, a uradićemo sve da ostanemo u ligi.’’

Početak prolećnog dela šampionata zakazan je za prvi februarski vikend kada će biti odigrani mečevi 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije.

FOTO: FK Radnik