Novosadska ekipa Mladost GAT će u okviru 17. kola Mozzart Bet Super lige Srbije biti gost gradskog rivala, ekipe Vojvodine.

Šef stručnog štaba Ljubomir Ristovski ističe da će njegov tim dati sve od sebe da ostane neporažen u ovom gradskom derbiju:

’’U gradskom derbiju veliki favorit je ekipa Vojvodine. Naš rival ima veliki broj veoma kvalitetnih igrača i često ih rotira, a dodatno se podigao posle pobede u Kruševcu. Mi ćemo, s naše strane, pokušati da nastavimo niz utakmica bez poraza. Momci su dobro trenirali, analizirali smo crveno-bele i nadamo se da možemo da izborimo povoljan rezultat. Znamo da nam na tom putu neće biti lako, jer Vojvodina ima veliki igrački kvalitet, ne pamtim u poslednjim godinama da je bilo tako kako je sada, ali je sportski nadati se i verovati u to da možemo da izvučemo povoljan rezultat. Kada to kažem, mislim da bi sve, osim poraza, za nas bio uspeh. Mnogo godina sam proveo u Vojvodini i sigurno je to da kod mene postoje emocije prema tom klubu. S druge strane, posao je posao i nastojim da budem potpuni profesionalac, takav sam bio i biću čitavog života. Uvek gledam da dajem sto odsto od sebe, a Vojvodini želim sve najbolje i navijam za nju, jer je ona važan deo našeg grada. U večerašnjem susretu sigurno je da ćemo svi dati sve od sebe da ostvarimo cilj, a emocije ćemo da stavimo po strani. Mladost GAT želi da se prikaže u što boljem svetlu, uz Vojvodinu je jedini novosadski superligaš i to nas obavezuje. Jedino je van stroja povređeni Milan Vidakov, a svi ostali momci su zdravi. Pojedinci su ’’očistili’’ žute kartone, tako da ću početnu postavu da odredim pred sam početak susreta. Pojedinci su se nametnuli, druge nisam dovoljno poznavao, konkurencija za mesto u ekipi je pooštrena i u poslednjem trenutku prelomiću to ko će da počne derbi.’’

Meč 17. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Vojvodine i Mladosti GAT igra se u subotu 29. oktobra 2022. godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: FK Mladost GAT