Derbi meč 13. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Partizan dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Dueli ovih rivala uvek su bili izuzetno kvalitetni i uzbudljivi, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone odigrao deset mečeva i zabeležio šest pobeda, uz tri remija i jedan poraz, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzima 7. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Radnika, a meč je završen rezultatom 0:2. Gostujući tim je tokom aktuelne sezone odigrao jedanaest mečeva i zabeležio šest pobeda, uz četiri remija i jedan poraz, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzima 6. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Javor Matisa, a meč je završen rezultatom 2:0. Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala četiri međusobna susreta, tri u šampionatu i jedan u Kupu Srbije, a crno-beli su zabeležili maksimalan učinak (0:2, 4:1, 2:1, 2:1).

Šef stručnog štaba crno-belih Gordan Petrić ističe da je eliminacija u Kupu Srbije pokazala određene slabosti, ali da je u fudbalu neophodno zaboraviti takve poraze i krenuti odmah napred:

’’Novosađani su ambiciozni u ovoj sezoni. Moramo da odgovorimo na zadatke, nadam se da su igrači spremni i koncentrisani. Meč nam dosta donosi, moramo da pobedimo i uđemo u ciklus mečeva do 13. novembra. Ovo nam je zamajac. U Sremskoj Mitrovici nismo imali problem sa pritiskom. Desilo se da smo primili gol u poslednjem minutu. Igrači bi trebalo da prepoznaju situaciju, da profesionalno završe utakmicu. Brine me što smo promašili četiri penala. To je znak da im je malo potrebno da uđu u nervozu i psihički padnu. Možda nemamo dovoljno lidera u timu da kad je kritično izguramo do kraja. Pričao sam sa njima, spremni su za Vojvodinu. U životu i fudbalu moramo da zaboravimo ono što je bilo. Čeka nas novo dokazivanje. Kolega Rastavac ima iskustva i zna da se takmiči. Ekipa mu dobro stoji na terenu. Novosađani su najavili su da će doći rasterećeni. Očekujem da će biti otvorena utakmica, ali sve to zavisi od nas. Nebitno da li je lepršavo ili ne, važno je da se osvajaju bodovi. Promenljiva igra Vojvodine je razumljiva, jer je promenila veliki broj igrača. Potrebno im je vremena da se uklope, ali nije to tako jednostavno. Moraju mnoge stvari da se poklope, ne možete samo da kažete igraćemo najbolje moguće.’’

Šef stručnog štaba crveno-belih Milan Rastavac ističe da u igri Partizana vidi određene mane koje će uz pomoć dobre igre svojih igrača pokušati da iskoriste:

’’Radujemo se utakmici, ona donosi određenu težinu i specifičnost, ali je i mnogo lepa. Poštujemo  Partizan, međutim, imamo ambiciju da se nametnemo kao ozbiljan rival. Posebno sam zadovoljan zbog činjenice da ću imati na raspolaganju sve igrače, kao i da smo period iza nas iskoristili da se dobro pripremimo. O crno-belima ne treba mnogo pričati, reč je o dobrom timu, koji je, doduše, imao i uspone i padove. Beograđani poseduju igrački potencijal zbog kojeg pretenduju na vrh. Imaju i određene slabosti, što ukazuje na činjenicu da nisu nepobedivi. Moraćemo da odigramo mušku, takmičarsku i kvalitetnu utakmicu, da bismo se nametnuli i iskoristiti uočene Partizanove mane. Imperativ donosi nešto posebno i videćemo kako će Partizan odgovoriti na moranje. Ono što definitivno ne odgovara našem suparniku, predstavlja situacija kad nema potpunu kontrolu utakmice. U suprotnom, crno-beli su mnogo opasniji. Zato nam je namera da razbijemo tu kontrolu, da domaćina nateramo da se češće brani, odnosno da mu smanjimo prostor za kontre, jer je tu opasan, pre svih Dijabate. Ni Nathu ne smemo da dozvolimo da razigra čitav tim.’’

Derbi susret 13. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Partizana i Vojvodine igra se u nedelju 02. oktobra 2022. godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan