Milanovački Metalac u okviru 19. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Proletera.

Novi šef stručnog štaba gostujućeg tima Milija Žižić ističe da nije imao puno vremena za rad sa igračima, ali da je urađeno dosta toga, zbog čega je optimista:

’’Odlično sam dočekan, osećam to na svakom koraku u gradu i u klubu. Moja prva četiri dana u Milanovcu izgledaju mi mnogo duže i efikasnije nego što se na prvi pogled čini. Za to vreme uradili smo dosta toga pozitivnog imajući u vidu da nas je čekalo iskušenje u Kupu na samom početku zajedničkog rada. Momci su pokazali vrlo jak karakter, jer je utakmica bila veoma zahtevna posle Čukaričkog, kada su preživeli pre svega jedan psihološki šok. Poneli su i izneli veliko breme pritiska na Novom Beogradu i ja im na tome zahvaljujem i čestitam. Što se igre tiče, mi moramo u narednom periodu biti konkretni po pitanju ciljeva i rezultata, svesni smo situacije u kojoj se nalazimo, svaki nam je bod izuzetno bitan. Tri kola su do kraja jesenjeg dela sezone i mi ćemo ići dan po dan, utakmicu po utakmicu. Protiv Proletera, ekipe koju svakako respektujemo, niti imamo pravo, niti možemo sebe da postavljamo kao favorita, ali itekako držimo do svojih vrlina i kvaliteta. Pokušaćemo da se što više okrenemo sebi ne bismo li dokazali da među nama postoji to zrno koje će se razrasti i doneti već u Novom Sadu jedan kvalitetan meč. Ukoliko nam se ukaže šansa, siguran sam da je možemo iskoristiti i od te utakmice početi da sabiramo bodove.’’

Meč 19. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Metalca igra se u subotu 04. decembra 2021. godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: FK Metalac