Uprava fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole predstavila je danas novog šefa stručnog štaba, Žarka Lazetića.

Dojučerašnji šef stručnog štaba fudbalskog kluba Metalac, Žarko Lazetić, preuzeo je danas rukovođenje prvim timom TSC-a. On je na tom mestu zamenio Mirka Jovanovića, koji je ekipu predvodio od oktobra meseca, kada je došlo do razlaza sa Mladenom Krstajićem.

Čelni ljudi TSC-a su u Lazetiću prepoznali trenera koji neguje moderan fudbal i za koga veruju da može da spreči dalju rezultatsku krizu u kojoj se klub nalazi. O tome je govorio i predsednik kluba Janoš Žemberi:

’’Izuzetno sam zadovoljan angažovanjem Žarka Lazetića, mislim da će doneti novu energiju u klub. Ono što posebno cenimo kod njega jeste rad sa mladim igračima i u pregovorima smo se vrlo lako dogovorili i razumeli. Verujemo da će saradnja biti na visokom nivou, imamo istu viziju fudbala, stila igre, tako da očekujemo dobre rezultate i pre svega da kraj sezone dočekamo na što boljoj poziciji na tabeli.’’

Novi šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić uveren je da će se klub brzo vratiti na mesto koje mu po kvalitetu i pripada:

’’Veliko mi je zadovoljstvo što dolazim u TSC, jer ne postoji trener u Srbiji koji ne bi želeo da vodi klub koji se ovako dobro pozicionirao i koji radi na pravom evropskom nivou, što možemo videti i kroz rad akademije. Ambicije kluba su mi poznate, a s obzirom da je igrački kadar vrlo kvalitetan nisu nedostižne. Posle serije slabih rezultata TSC-a vreme je za velike promene. Kada odigramo preostale četiri utakmice do kraja polusezone, uradićemo ozbiljnu analizu tima i postaviti ciljeve. Jedino što mogu da garantujem jeste veliki rad na terenu i van njega, te posvećenost klubu i igračima. To je jedini put da se dođe do rezultata.’’

Trener Lazetić će na klupi TSC-a debitovati već u sredu 1. decembra, kada se ekipa iz Bačke Topole sastaje sa lazarevačkom Kolubarom u okviru osmine finala Kupa Srbije.

FOTO: TSC