Milanovački Metalac u zaostalom meču 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom Partizana.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Žarko Lazetić ističe da je njegov tim u krizi, ali da svakodnevno rade na njenom rešavanju i da se nadaju pozitivnom rezultatu u predstojećem susretu:

’’Pred velike utakmice, na lepim stadionima, posebno Partizanovom, koji je meni omiljen, igračima govorim da uživaju, da se baš tad izmere i dokažu. Ne možemo sad, zato što igramo sa velikima, da menjamo strategiju i način igre zbog jednog meča. Pokušaćemo da budemo visoko, napadnemo Partizan, budemo agresivni, držimo loptu u posedu i završavamo akcije kako bi trebalo. Sve ćemo raditi kao što radimo protiv svake druge ekipe. Videćemo koliko će nam to crno-beli dozvoliti. Mi ćemo biti spremni za sve faze, pokušaćemo da odigramo najbolju moguću utakmicu do sada, jer je to uslov da uopšte budemo konkurentni u duelu s Partizanom. U njihovoj igri se vidi sve, ruka trenera, koliko su opasni u skoro svim fazama igre, baš dobri u ofanzivnoj tranziciji. Igraju direktan, moderan fudbal, pritiskaju visoko, nemaju problem ni kada su u srednjoj nižoj zoni. Broj njihovih bodova i pobeda govori kako su se dobro složili, što potvrđuju i rezultati u Evropi. Nismo u sjajnom trenutku, što možemo nazvati i krizom, ali treniramo, razgovaramo, rešavamo probleme. Znamo da u fudbalu svašta može da se desi i da je svaka utakmica priča za sebe. Mi smo u Subotici protiv Spartaka, na primer, u svim segmentima bili mnogo bolji, a izgubili smo 0:2, pa je ostao utisak kakav je ostao, pošto na kraju ipak rezultat određuje sve.’’

Zaostali meč 5. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Metalca igra se u četvrtak 28. oktobra 2021. godine, sa početkom u 16:55 časova.

FOTO: FK Metalac