Milanovački Metalac u okviru 14. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Subotici gde će odmeriti snage sa ekipom Spartaka.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Žarko Lazetić ističe da je neophodno unaprediti igru i pristup u odnosu na prethodno kolo:

’’Mi da bismo došli do rezultata potrebno je da budemo na maksimumu, ali prethodno kolo je sada prošlost. Moraćemo da pokažemo veću kompaktnost i bolju timsku igru, posebno kada stvari ne idu kako smo zamislili. Spartak je tim fenomenalnih pojedinaca, vratio im se trener koji ih dobro poznaje, odmah su pobedili i jasno je da su favoriti. Ipak, teren je merilo, imamo svoje ambicije, očekujem od momaka da pokažu pravu reakciju i stav. Znate šta, fudbal je kolektivni sport, pa sve rešavamo timski. Imamo najmlađu ekipu u ligi i kada ide dobro sve je super i svi smo super, ali kada se izgubi, tražimo individualne greške. A sve što se dešava je posledica timskih zasluga, tako je i kada ide, i kada ne ide. Stojim čvrsto ispred ovog tima, ispred načina na koji igramo i loš rezultat na jednoj ili dve utakmice ne može na to da utiče, naprotiv. Stvari nisu idealne, ali ni tragične, važno je samo ono što je ispred nas. U Subotici ćemo biti bez važne karike, Krajišnika, ali se vraća Vlalukin. Grbović ima lakšu povredu, dok su svi ostali spremni na taj izazov i to me veoma raduje.’’

Meč 14. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Spartaka i Metalca igra se u subotu 23. oktobra 2021. godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: FK Metalac