Derbi meč 10. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Kruševcu gde domaći  Napredak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Biće to duel dva kvalitetna tima koja su dobro započela sezonu, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milan Đuričić ističe da je njegova ekipa premašila očekivanja, pa su porasle i ambicije, ali da je ekipa Čukaričkog izuzetno kvalitetan i neugodan rival:

’’Imamo opet jednu tešku utakmicu. Igramo sa Čukaričkim, koji zna se šta predstavlja u našem fudbalu u poslednjih sedam-osam godina. U odnosu na prethodno kolo kadrovski nismo ojačali, ali ni oslabili. Đuričković je dobio virus, Marjanović i Tomić su se oporavili i najverovatnije će igrati. Naravno da idemo na pobedu, ali ne bi bili nezadovoljni ni nerešenim ishodom, prosto igramo sa ekipom koja zna šta hoće, dovodi najbolje mlade igrače iz Srbije, ali i regiona. Definitivno očekujem utakmicu sličnu onoj iz finiša prethodne sezone, kada smo pobedili sa 1:0 i nemam ništa protiv da takav rezultat bude i ovom prilikom. Napredak se u prethodnoj sezoni borio za opstanak, a Čukarički predstavljao Srbiju na međunarodnoj sceni. Ambicije su sad toliko porasle, da ispadosmo vanzemaljci. Činjenica je da smo uradili dosta toga od juna, ali moramo da budemo realni. Naš prevashodni cilj je plasman u plej-of. Ukoliko to ostvarimo, da cela ekipa zajedno prođe pripreme, što letos nije bio slučaj, pa da u doigravanju probamo da ’’poentiramo’’. Jedno je sigurno, protiv Čukaričkog nam je neophodna podrška i pozivam navijače da dođu i pomognu nam da trijumfujemo.’’

Prvotimac ’’brđana’’, golman Đorđe Petrović, ističe da Kruševljani ove sezone igraju odlično, ali da će njegov tim kao i uvek ići na pobedu:

’’Napredak je ostvario tri vezane pobede, između ostalog slavili su protiv Vojvodine i TSC-a, kandidata za plasman u Evropu. Samim tim, Kruševljani su i sebe svrstali u krug kandidata za izlazak na međunarodnu scenu. Imaju već devet uzastopnih pobeda na domaćem terenu, računajući i finiš prethodne sezone, u tom nizu je i trijumf protiv nas od 1:0 u poslednjim trenucima susreta. Uvek je lepo igrati na njihovom stadionu, u pravom fudbalskom ambijentu. Napredak će zbog dobrih rezultata imati još veću podršku domaćih navijača, koji razumeju fudbal i uvek su uz svoj tim. Zaista nam je nedostajala publika u većem delu prethodne sezone, prelepo je bilo igrati uz sjajnu podršku protiv Sumgaita, Hamarbija, čak i pred gostujućim navijačima. I sada će to biti motiv više za nas, protiv sjajnog rivala. Nastupam u ekipi koja uvek ide na pobedu, tako će biti i ovoga puta. E sad, kako će se odvijati utakmica, ostaje nam da vidimo. Svakako je cilj da osvojimo tri boda, na taj način bi Čukarički nadoknadio bodove ’’prosute’’ u nekim prethodnim susretima.’’

Derbi susret 10. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Napretka i Čukaričkog igra se u sredu 22. septembra 2021. godine, sa početkom u 17:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na šestom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Čukarički